GarrotxaDomus celebra la Setmana Europea de l’Energia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 25 al 30 d’octubre s’han previst diverses activitats com un taller a les escoles dels municipis adherits al programa.

El programa culminarà el pròxim dissabte 30 d’octubre amb la instal·lació d’un punt informatiu a Olot que acollirà diverses accions.

El programa de promoció i de suport a la rehabilitació energètica dels edificis, el GarrotxaDomus, se suma a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible que es durà a terme del 25 al 29 d’octubre. Amb la voluntat de commemorar aquesta efemèride, s’han organitzant diferents activitats amb l’objectiu de promoure les mesures d’eficiència energètica a les llars i els seus beneficis pel benestar, la salut i l’estalvi de les famílies a més de sumar esforços per la lluita contra el canvi climàtic. Les accions es duran a terme al llarg de la setmana i culminaran el dissabte 30 d’octubre amb la instal·lació d’un punt informatiu i tallers al centre d’Olot.

Del 25 al 29 d’octubre, tallers a les escoles

Durant tota la setmana, les escoles dels setze municipis de la Garrotxa adherits al programa, podran participar del taller sobre eficiència energètica i energies renovables a través del qual els i les alumnes podran descobrir les diverses energies existents, diferenciant les renovables i les no renovables, amb l’objectiu de fomentar l’ús de les energies verdes. Concretament la formació va dirigida a alumnes de 5è i 6è, és a dir, de 10 a 12 anys.

Dissabte 30 d’octubre, punt informatiu a Olot

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, GarrotxaDomus tornarà a ser present al carrer amb un punt informatiu el dissabte 30 d’octubre, de 9 a 14 h, al Firal Petit d’Olot. Tothom que ho desitgi podrà informar-se sobre el programa i els serveis gratuïts que s’ofereix en matèria de suport i d’acompanyament per la rehabilitació així com la incorporació de mesures d’estalvi i d’eficiència energètica dels habitatges. A part, també s’ha previst mostrar de forma pràctica les possibles solucions energètiques per a la reforma de les llars i els tècnics membres del projecte resoldran dubtes sobre subvencions, ajudes i bonificacions actuals. Paral·lelament, es duran a terme tres tallers eficiència energètica i energies renovables a càrrec d’Innova Didactic i Robolot:

Llum solar a la nostra llar: A través d’una maqueta i d’una placa solar es descobrirà què és, com es pot muntar i com funciona el sistema d’energia fotovoltaica. (Taller dirigit a adolescents i adults)

Muntem una placa solar: Com es transforma la llum del sol en energia per la llar? Muntatge pas a pas d’una placa solar. (Taller dirigit a adolescents i adults)

Controla l’energia de casa teva: Descobreix com pots controlar el consum energètic de casa teva i fer més eficient el teu habitatge amb uns simples passos. (Taller dirigit a adults)