Gegants dissabte al matí al Museu dels Sants, i circ diumenge a la tarda al Teatre

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ofereix dues propostes per a tota la família aquest cap de setmana: la possibilitat de veure els treballs de restauració dels Gegants de la ciutat el dissabte al matí al Museu dels Sants i la proposta de circ Pianissimo Circus, de Cirquet Confetti, diumenge al Teatre.

Visita als treballs de restauració dels Gegants d’Olot
Dissabte 1 de març, d’11 a 14 h, Museu dels Sants
Des de fa unes setmanes el Museu dels Sants ofereix la possibilitat de veure en directe les tasques de restauració dels Gegants d’Olot. La responsable d’aquests treballs, ha instal·lat el seu taller a la sala d’exposicions temporals del Museu i, de dimarts a divendres al matí i també dimarts a la tarda, tothom qui vol pot passar-hi per veure com es fan aquests treballs. El proper cap de setmana, s’oferirà la possibilitat d’assistir-hi de forma excepcional en dissabte. Així, el dissabte 1 de març, d’11 a 14 h, al Museu dels Sants es podra`veure com la restauradora treballa en els caps del Gegant de Miquel Blay i de la Gegantessa de Celestí Devesa i en les seves respectives mans.
Des del moment que es van iniciar les tasques de restauració s’han realitzat diferents parts del procés de conservació. Es va començar per la fixació de la policromia i seguidament es va fer una neteja superficial de tots els elements per eliminar la pols i algunes repintades recents. Després de les tasques de neteja es va consolidar el suport del braç dret de la Gegantessa i es va reintegrar el perímetre prenent com a model el braç esquerre.
Aquest dissabte, concretament, es podrà veure com la restauradora reintegra el color de les zones massillades, com es procedeix a fer l’envernissat dels cabells de la Gegantessa i com es fa la neteja superficial i fixació del cap del Gegant.
Un cop acabades aquestes feines encara quedaran parts del procés com tapar forats que s’havien fet per poder subjectar les robes, perfilar el dibuix del drac que es pot veure al casc del Gegant i fer l’estucat i el retoc de totes les esquerdes i forats del bust del Gegant.

20140226.Restauració gegants

Pianissimo Circus de Cirque Confetti
Diumenge 2, 17 h, Teatre Principal d’Olot
Concert per a pallassa (Anna Alavedra) i piano (Albert Carbonell Miquel).
Un piano de cua, un pianista…. però aquest és un piano que no sona! Haurem de descobrir com fer-lo sonar! Potser és un piano amb sorpresa…. I la Serafina, d’on surt? I perquè no li deixa tocar el piano tranquil·lament al pianista? I ara què fa? Tocarà el violoncel? Que també és música, la Serafina?
Un espectacle de diumenge de Carnestoltes, amb pallassos i música interpretada en directe que agradarà a petits i grans!

PREU: 8 i 6 euros. Venda anticipada al Teatre, a Can Trincheria i a olotcultura.cat.

20140226.Cirquet Confetti

Comparteix-ho amb els teus amics: