Genís Comerma i Carla Cabanach, nou hereu i pubilla d’una exitosa Gala de les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest cap de semana s’ha celebrat la Gala de les Preses. Després de la Cercavila dels gegants, la granota i els calabotins pels principals carrers del poble, es va fer el pregó de festes.

Aquest any un pregó especial realitzat pels primers alumnes de l’escola la Bòbila que han fet tots els cursos seguits. Enguany l’escola la Bòbila ha celebrat els seus deu anys. Els alumnes van estar acompanyats de les dues directores que ha tingut l’escola fins ara, la Marta Cros i l’Anna Hidalgo. A la nit es va celebrar el tradicional Sopar popular que enguany va ser la 17a edició. Al llarg de l’àpat, es va escollir com a nou hereu de les Preses, en Genís Comerma, i com a nova pubilla de les Preses la Carla Cabanach. Dissabte al matí, l’associació de jubilats i pensionistes va organitzar el campionat de petanca. Enguany hi van haver vint-i-quatre participants.

Els guanyadors del campionat de petanca d’aquesta gala han estat: 1r Salvador Balaguer, 2n Joan Bassachs i en 3r lloc Francesc Torres. Al vespre, tal i com estava previst, es va poder gaudir de teatre amb la companyia Tequatre i amb l’obra “no hi ha lladre que per bé no vingui”. A la nit, es va fer el primer gran concert de la Gala, amb Pol Farrés i Miki Núñez que van fer vibrar el públic assistent a l’envelat.

Diumenge el matí, la companyia Boia Teatre ens va oferir un espectacle de titelles per qüestionar els estereotips de gènere amb l’obra “ la veritat de les princeses”. Tot seguit es va realitzar missa a l’esglèsia parroquial de Sant Pere i a continuació es va fer la cercavila dels gegants, la granota i els calabotins acompanyats dels grallers i timbalers de les Preses. Una vegada arribats a la plaça Major es va oferir el ball de gegants, el ball de la granota i el ball dels calabotins. Enguany es va voler fer un acte commemoratiu dels 25 anys dels gegants de les Preses.

L’alcalde, Pere Vila va dirigir unes paraules els assistents i va voler felicitar els geganters de les Preses i els timbalers i grallers per la seva feina i suport a la faràndula i els gegants del poble. Tanmateix, es va voler aprofitar l’acte per homenatjar a en Pep Batlle, el primer geganter que ha tingut les Preses i que després de vint-i-cinc anys duent els gegants ha volgut donar pas a altres membres dels geganters. L’alcalde li va obsequiar amb les figures dels gegants i la comparsa de bronze.

En aquest acte commemoratiu es va poder escoltar un nou ball dels gegants i es va donar a cada nen i nena assistent una piruleta de xocolata amb la imatges dels gegants de les Preses. A la tarda es van fer sardanes a la plaça Major a càrrec de la cobla Osona i a la mitja part l’esbart Marboleny va oferir una actuació dels nans i cavallets. Aquest acte era adherit a la commemoració de l’any Manuel Cubeles. A les 7, el centre cultural es va omplir de gom a gom per veure l’espectacle de màgia de l’il·lusionista Oper que va ser molt aplaudit.

El dilluns a la tarda es va omplir la plaça Major per seguir el ritme de Ani Totfitness amb la seva màster class. A les 7 de la tarda, l’envelat es va omplir de gom a gom per cantar les cançons del pot petit. El dimarts, últim dia de la Gala, els nens i nenes van omplir tot el carrer Major per jugar a comprar i vendre les seves manualitats amb la fireta. A les 12, a la plaça Major es va oferir un primer tast de concert de la gran orquestra Maravella.

A la tarda, es va fer una nova audició de sardanes amb la cobla Osona i tot seguit es va fer la cercavila dels gegants, la granota i els calabotins i el ball de les cintes, el ball típic de les Preses. A la mateixa tarda, es va fer un partit de futbol entre els equips del CF les Preses i CE Abadessenc i al vespre, l’envelat es va omplir de nou per veure i escoltar el gran concert de festa Major de la gran orquestra internacional Maravella. A les 9 del vespre, es va fer la cercavila nocturna dels gegants, la granota i els calabotins i el ball nocturn a la plaça Major acompanyats pels grallers i timbalers de les Preses.

Es va posar el punt i final en aquesta gala amb uns grans focs d’artifici. La comissió de festes està molt contenta de com han anat tots els actes de la festa, la concurrència de públic i les mesures que s’han anat seguint anti Covid19.

VÍDEOS RELACIONATS:

Comparteix-ho amb els teus amics: