Girocamping reuneix 140 expositors, un 26% més que en la primera edició i augmenta la presència internacional

Comparteix-ho amb els teus amics:

Està organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona i se celebrarà del 6 al 9 de març al Palau de Fires de Girona. Es presenten els primers premis Jaume Genover, en honor de qui va presidir durant 22 anys l’Associació

IMG_9563

Girona, 4 de febrer de 2014. Girocamping, la Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances única en les seves característiques a l’Estat espanyol, incrementa en la seva segona edició un 26% el nombre d’expositors, amb 140 participants. La presència internacional té cada vegada més pes. Aquest any hi participaran quinze empreses franceses, mentre que l’any passat n’hi havia tres, i també hi ha una representació molt important d’Holanda amb la participació a les jornades del director de la secció de càmpings de l’Automòbil Club holandès ANWB.

Girocamping, que es podrà visitar del 6 al 9 de març al Palau de Fires de Girona, s’ha consolidat com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d’Europa. La fira està organitza per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme. Els visitants de la Fira podran tenir informació d’uns 340 càmpings que hi estaran directament representats o per mitjà de les diferents associacions autonòmiques de l’Estat espanyol.

Girocamping és l’única fira amb el format de càmpings, caravanes, autocaravanes i bungalous. La primera edició va reunir 111 expositors i va ser visitada per unes 15.000 persones. La fira ocuparà 6.500 metres quadrats d’exposició dins el recinte firal i 5.500 metres quadrats més a l’exterior.

Premis Jaume Genover i Roig
Una de les novetats importants d’aquesta edició és el lliurament dels premis Jaume Genover i Roig, en honor de qui va presidir durant 22 anys l’Associació de Càmpings de Girona. Aquest reconegut empresari, que el 2010 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de Catalunya i va dedicar tota una vida al sector amb una aposta clara per la qualitat de l’oferta, va morir el febrer de 2012 als 78 anys. Jaume Genover i Roig va ser el pioner en promoure els càmpings gironins a Europa. L’Associació de Càmpings de Girona li vol fer ara un nou reconeixement amb uns premis que portaran el seu nom i que es lliuraran en el decurs del Sopar de Gala que es durà a terme durant la celebració del Girocamping.

Un gran nombre d’activitats

Girocamping oferirà un gran nombre d’activitats durant els quatre dies que durarà la fira entre les quals destaca unes jornades tècniques per a professionals (els dos primers dies), la celebració de la Junta de la Federació Catalana de Càmpings i de la Federació Espanyola d’Empresaris del Càmping i un sopar de gala. La idea de la Fira és recrear tant com es pugui tot el que es pot trobar en un càmping: com són caravanes, tendes de campanya, habitatges mòbils, bungalows, remolcs de caravanes … Per primer cop el sector de les autocaravanes hi serà present de manera significativa. Per aconseguir que el visitant pugui viure l’experiència d’una estada en un càmping s’han organitzat, entre altres activitats, desfilades de mascotes de càmpings, inflables, circuits de ponis, una gimcana familiar aprofitant la commemoració de l’any mundial de la família, i hi haurà una pista de voleiplatja. A Girocamping es podrà viure una autèntica recreació del món del càmping, amb zones d’activitats, restauració i pistes poliesportives. A més, s’ha organitzat un sorteig de 50 nits en un bungalow, entre les diferents accions que es portaran a terme.

L’Associació destaca que la fira serveix per donar a conèixer el món del càmping i fer saber que és el destí ideal per fer una escapada en família ja que en aquestes establiments s’hi poden trobar instal•lacions esportives, zones infantils i grans espais perquè els nens puguin passejar en bicicleta i tot això en un entorn privilegiat.

En el marc de Girocamping s’ha previst un WorkShop ( el primer dia de la fira), organitzat per la UdG, per tal de posar en contacte empresaris turístics amb estudiants de la Facultat de Turisme que busquin feina en algun establiment del sector. També hi haurà un WorkShop del Club de Turisme Actiu, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona conjuntament amb l’Associació de Càmpings de Girona.

Novetats del sector
A Girocamping es podran veure les últimes novetats i tendències del sector. Les empreses que hi exposen presentaran els nous models de bulagows, mobilhomes i autocaravanes. Destaca la participació d’una empresa de Girona i una altra de Lleida que porten cases de fusta de disseny amb un nivell de confort magnífic. Els primers dos dies la Fira estarà orientada bàsicament als professionals i el cap de setmana al públic en general.

L’Associació de Càmpings de Girona subratlla l’alt nivell de qualitat dels càmpings gironins, reconeguts a nivell internacional. A la demarcació hi ha meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó “Best Càmping 2014” segons els Automòbils Club Alemany ( ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 15 càmpings.

L’Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d’allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. La fira és una aparador del sector que representa una bona oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, que cada cop disposa de millors ofertes i es posiciona com a un referent per a les famílies a l’hora de triar les seves vacances.