Girona acull la First Lego League aquest cap de setmana

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 300 participants ideen solucions per a la gestió de residus en una nova FIRST LEGO League a Girona

2015 FLL Girona

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) acollirà els propers 30 i 31 de gener el torneig local de la FIRST® LEGO® League®, que enguany ha llançat un desafiament a l’entorn de la gestió dels residus. La que és ja la sisena edició del torneig a la UdG ha assolit un nou rècord de participació: hi competiran més de 300 joves d’entre 10 i 16 anys, repartits en 35 equips; és per aquest motiu que el torneig se celebrarà en dues jornades, al llarg del cap de setmana. L’esdeveniment l’organitzen la Universitat de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Fundació Scentia.

La FIRST LEGO League premiarà les propostes científiques i tecnològiques més innovadores que donin resposta al desafiament d’aquest any: el Trash Trek. Es tracta que els equips presentin idees imaginatives a l’entorn de la gestió dels residus, des de la recollida fins a la seva classificació i reutilització.

L’esdeveniment FIRST LEGO League és molt més que robòtica. Els participants han d’elaborar un projecte científic en què cal que identifiquin un problema real relacionat amb la gestió dels residus i proposin una solució creativa. Després, durant la FLLGirona, l’hauran d’exposar davant dels jutges i el públic, i compartir la seva experiència.

Els equips també hauran de dissenyar, construir i programar un robot amb les peces del kit LEGO Mindstorms i posar-lo a prova en una taula de joc. El robot haurà d’intentar resoldre el màxim nombre de missions possible en dos minuts i mig.

Els jutges de la FLLGirona evaluaran cada equip tenint en compte aspectes relacionats amb la competició amistosa, el respecte als altres i el treball en equip.

Final estatal gironina

La FIRST LEGO League és un esdeveniment d’abast internacional que s’estructura en lligues locals. Els millors equips de cada fase passen a una final estatal i, d’aquesta, a un torneig mundial. Coincidint amb el seu desè aniversari, Girona acollirà, per primera vegada, la Gran Final FIRST LEGO League. Tindrà lloc el 12 de març al col·legi Maristes i comptarà amb un centenar de voluntaris.

45 equips FLL procedents dels 24 tornejos classificatoris, posaran en comú els seus projectes científics, els seus robots i la integració dels valors FLL per tal d’aconseguir una plaça als tornejos internacionals. Entre participants, entrenadors, familiars i voluntaris, l’esdeveniment reunirá més d’un miler de persones a Girona.

FIRST LEGO League és un programa amb presència a 62 països, que promou l’interès per l’aprenentatge entre els joves i els convida a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia. L’objectiu és promoure competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; contribuir a la creació de vocacions científiques i tecnològiques mitjançant continguts motivadors, i estimular la participació en projectes de divulgació científica i tecnològica d’alt impacte i valor. Actualment Espanya és país capdavanter d’Europa en nombre d’equips participants a la FLL.