Girona acull una instal·lació interactiva que permet crear en directe la representació pictòrica d’una cançó

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’obra titulada ‘Cançons Visuals’ de l’artista Xavi Bové s’inaugura el proper dissabte 12 de desembre i es podrà visitar fins el 23 de desembre.

ceca4116-0780-4edb-b223-194c55849989

El nou centre artístic gironí La Volta (Plaça de l’Assumpció, 15) inaugura el pròxim 12 de desembre la instal·lació interactiva Cançons Visuals de l’artista Xavi Bové. La instal·lació, que pretén crear un vincle entre les cançons i les seves representacions visuals, es podrà visitar fins el dia 23 desembre a l’espai situat al barri de Sant Narcís de Girona.

El visitant podrà triar una cançó i fer-ne la seva personal representació pictòrica mitjançant l’elecció d’uns pinzells i d’una paleta cromàtica. La interactivitat vindrà donada per l’anàlisi del so en temps real i del moviment del cos de l’espectador mentre la música es reprodueix. Una experiència en què el visitant se sentirà com un director d’orquestra de pinzells virtuals. Un cop acabada la interpretació, el visitant –l’artista de la peça- es podrà endur la seva obra impresa.

En paral·lel i fins el 4 de gener de 2016, es podrà visitar al mateix espai La Volta una exposició que mostrarà obres impreses en gran format creades per altres espectadors.

La instal·lació interactiva Cançons Visuals s’inspira en el treball d’artistes que han representat el so i les emocions que generen en les seves obres visuals com els pintors Vasíli Kandinsky i Robert Delaunay, vídeo artistes avantguardistes com Walter Ruttmann i Norman McLaren i artistes contemporanis com Quayola, entre d’altres.

El projecte ha estat creat amb el suport de les ajudes KREAS i l’Ajuntament de Girona, i ha comptat amb la col·laboració de Playmodes, Epson i Bloom. Imatges impreses amb equips i consumibles EPSON.

Sobre Xavi Bové Xavi Bové (Lleida resident a Girona, 1978) és compositor visual i dirigeix projectes que vinculen l’art, la tecnologia, la imatge i la música. De formació tècnica –Enginyer de Telecomunicacions en So i Imatge-, aviat va fer el salt a l’expressió artística, especialitzant-se en Realització i Producció Audiovisual Digital.

El seu treball es caracteritza per un enfocament sensible en diferents camps: realització de música en directe, vídeo mapping, visuals en viu, peces de videoart, arts escèniques, clips corporatius i publicitaris, videoclips i new media. Bové investiga les relacions entre les emocions i les matemàtiques, el conegut efecte sinestèsic.

Ha estat guardonat amb diferents premis per la seva llarga trajectòria musical, especialment en l’òpera (Liceu de Barcelona) i la música electrònica.

Actualment és el director artístic de FIMG, Festival Internacional de Mapping de Girona i membre del col·lectiu artístic Playmodes.