Girona rebrà el primer viatge a l’estranger de Felipe VI

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb motiu dels premis Impulsa de la Fundació Princep de Girona el nou rei dels espanyols visitarà Girona on coincidirà amb el president de la Generalitat i visitarà la ciutat que fa uns anys l’acceptava com a príncep de Girona, però que ara el rebutja. El mateix ajuntament ja ha dit que no accepta la figura de la seva filla com a nova princesa de la ciutat. És significatiu que el rei dels espanyols realitzi el seu primer viatge fora de les seves fronteres a Catalunya.

Imposar els Borbons a Catalunya a base de diners

Recordem que la FPdGI va ser una darrera voluntat d’Arcadi Calzada per tal que la monarquia tingués un suport ampli a Catalunya via la fundació, una entitat plena de diners donats per les principals empreses de l’IBEX i per algunes de gironines que és utilitzada per fer agradable la monarquia espanyola i, sobretot, en aquells moment fer amable la figura del príncep Felipe com a futur rei també dels catalans.

El fracàs de la FPdGi és evident, malgrat els diners invertits el plenari de la ciutat ha dit no als Borbons

Aquesta és la conclusió clara i contundent, els diners invertits per fer creïble la monarquia borbònica a Catalunya ha fracassat, avui tenim una Girona molt menys monàrquica i en ple camí cap a una Catalunya independent.

Caldria començar a pensar en un canvi de nom i d’actuació de la FPdGI

Malgrat que un dels homes fort de la fundació, Josep Lagares va dir a Monica Terribas que el nou rei era portador de grans esperances, la realitat és crua i dura i aquesta realitat demostra que la monarquia és avui encara més llunyana dels catalans que en el moment de la seva fundació.

Felipe VI el breu pels catalans, ja té data de caducitat el proper 9N

Mentre que a Espanya alguns intenten fer possible decidir sobre monarquia o república amb poques possibilitats d’èxit, a Catalunya ja tenint data i la tenim a tant sols 4 mesos i escaig de fer-ho realitat. La consulta és convertirà també en una decisió per dir sí o no a la monarquia borbònica, un cop més els catalans van per endavant, podem votar i tenim dret a votar.

directe.cat