Girona viu l’estiu amb més propostes culturals per a tots els públics

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el gerent de l’Ajuntament de Girona, Albert Riera, i el cap de l’Àrea de Cultura, Narcís Casassa, han presentat aquest matí la programació cultural per a aquest estiu a la ciutat. Sota el lema de “Girona viu l’estiu”, s’ofereixen unes 160 activitats (una quinzena més que l’estiu passat) de diferents disciplines artístiques. Tal com ha ressaltat l’alcalde, pràcticament un 75% d’aquestes propostes seran gratuïtes, cosa que juntament amb l’oferta d’activitats diversa, “donarà molts motius per quedar-se a Girona, o per venir-hi” aquest estiu. “Volem convidar els gironins i gironines a esprémer al màxim tot el que dóna de si la programació i a fer ús dels equipaments municipals i dels espais públics de la ciutat”, ha subratllat Puigdemont.

article

Entre els mesos de juny a setembre, i “fent honor a la marca Girona Ciutat de Festivals”, tal com ha remarcat el gerent de l’Ajuntament de Girona, es portaran a terme nou festivals “per a diferents públics i diferents sensibilitats musicals”. Als ja consolidats Milestone, Nits de Clàssica, Festival de Guitarra, Festival de Cinema, FITAG i Festival de Jazz, s’hi sumen aquest any tres noves iniciatives: el Ludivers, un festival que té com a eix central el joc; l’Undàrius, de cultural tradicional i popular, i el FIMG, el festival internacional de mapping. La voluntat d’oferir una proposta tan variada és “incentivar nous públics i oferir “festivals de qualitat tots els camps de la cultura”.

A banda de les propostes musicals, a les quals cal afegir el Campus Rock i l’escola d’estiu de música de l’Espai Marfà, la programació cultural de l’estiu ofereix activitats familiars, de teatre i dansa, d’art, de cinema i d’audiovisuals, de lectura i literatura, visites guiades i itineraris i exposicions. Pel que fa a les activitats de biblioteques, cal destacar la consolidació de la biblioplaça i la bibliopiscina i l’ampliació d’una nova plaça i de la piscina de Sant Ponç del GEiEG a la iniciativa. “La voluntat és apropar la lectura als ciutadans, tot ubicant-la espais públics, per tal de crear l’hàbit i el gust per llegir”, ha explicat el cap de Cultura, Narcís Casassa.

En relació amb les arts escèniques, el Teatre Municipal de Girona programa de nou aquest estiu l’Escènit, amb una proposta per a tots els públics que tindrà com a escenari també l’Auditori de la Mercè i algunes places de la ciutat. Una ruta literària per Girona amb temes vinculats a l’aigua, les visites nocturnes a la Casa Masó o les nits de música al Call durant el mes d’agost són altres de les propostes destacades que es faran el propers mesos.