Govern Obert a la Garrotxa; co-creació de respostes als 5 reptes emergents

Comparteix-ho amb els teus amics:

Posada en comú d’experiències i co-creació de respostes als reptes emergents

Pandora Hub i Resilience Earth – en el marc del CivicHub- organitzen cinc sessions per identificar col·laboracions i donar resposta a cinc reptes emergents que afronten els municipis de la Garrotxa.

Durant la “Jornada per la Revitalització de l’economia als pobles rurals” del passat 29 de gener i les formacions en Govern Obert del programa CivicHub realitzades aquest febrer, s’han recollit diverses inquietuds en relació a com donar resposta als reptes que afronten els municipis de la Garrotxa.

Per aquest motiu, Resilience Earth i Pandora Hub -en el marc del CivicHub- organitzarà cinc jornades temàtiques amb una gran diversitat de ponents que posaran sobre la taula els reptes detectats. Les sessions de Govern obert a la Garrotxa busquen ser un espai d’intercanvi d’experiències, de concreció dels reptes emergents i de creació de propostes dedicades exclusivament a la comarca de la Garrotxa.

Un punt de trobada entre els diversos sectors -administració pública, sector privat, sector cooperatiu, societat civil organitzada- per tal d’identificar col·laboracions i donar resposta als 5 reptes emergents identificats que afronten els municipis rurals de la Garrotxa.

S’ha preparat un programa amb gran diversitat de sectors i veus per tal de tractar casos i pràctiques ja existents en relació a temàtiques i reptes com son l’habitatge, les cures, la transició energètica, la reactivació econòmica, la transparència o les estructures descentralitzades. Les sessions són obertes i gratuïtes però cal inscripció prèvia.

Dimarts 23 de febrer: Govern obert, transparència i estructures vilatanes descentralitzades, de 17 a 19h. Repte #1 Com nodrir una governança més regenerativa i una democràcia més profunda en els nostres municipis, viles, comunitats?

Dimarts 02 de març: Reactivació socioeconòmica, de 17 a 19h. Repte #2 Com reactivar una economia local, social, solidària, arrelada a les singularitats del nostre territori?

Dimarts 09 de març: Mobilització de l’habitatge buit i accés a l’habitatge, de 17 a 19h. Repte #3 Com mobilitzar els habitatges buits de la nostra comarca? Com facilitar l’accés a un habitatge digne a un entorn rural com el nostre?

Dimarts 16 de març: Economia submergida i el sector de les cures, de 17 a 19h. Repte #4 Com dignificar el sector de les cures a la nostra comarca, com deixar de vulnerar els drets humans i laborals en aquest sector de treball?

Dimarts 23 de març: Transició energètica, de 17 a 19h. Repte #5 El planeta necessita un canvi, com avançar cap a l’ús d’energies més sostenibles a la Garrotxa?
Consulta el programa a www.resilience.earth/go-garrotxa

Per entrevistes i més material comunicatiu contactar a: comunicacio@resilience.earth

Organitza: Resilience Earth i PandoraHub en el marc de CivicHub.