Gran acollida de Marboleny al Teatre Principal d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Esbart va portar l’espectacle Caliu a l’espai al Teatre Principal el passat diumenge davant de 350 persones

Caliu a l’espaiés un punt de trobada on totes les seccions de l’Esbart Marboleny, des dels més petits de Marboleny Escola fins al Cos de dansa, comparteixen dansa catalana d’arrel tradicional, expressada a través de cançons pedagògiques, tonades tradicionals i músiques de creació recent.

01 Marboleny_Caliu a l'espai_Foto Anna Pons

La proposta va sorprendre des del principi, quan amb les primeres notes del Ball Pla de Llavaneres van aparèixer a l’escenari sis balladors de diferents edats ballant una corranda. Al cap d’uns compassos tots els balladors de l’esbart, grans i petits, van aparèixer pels diferents passadissos de la platea i van pujar dalt l’escenari. Tots junts, prop de 150 balladors, van realitzar estiraments i posicions de braços, una mena d’escalfament que mostrava el treball que es realitza als assajos dels diferents grups de Marboleny. Una de les particularitats de Caliu a l’espai és que tots els balladors que hi participen són dalt de l’escenari durant tota l’actuació, des dels més petits de 4 anys fins als més grans del cos de dansa, i entre dansa i dansa es converteixen en el fil conductor de l’espectacle.

Després de l’escalfament van començar les danses, un ampli recorregut per la geografia dels Països Catalans. Es van poder veure danses com el Ballet del Rotlletó i el Ball de Cavallets de Lleida, el Toni Moreno i la Jota Marinera de Ses Illes, la Rapsòdia Valenciana, la Solipanta o el Ball de l’Alegria. Una de les que més va sorprendre va ser la Jota de Falset, una estrena dels balladors del cos de dansa.

La representació de Caliu a l’espaial Teatre Principal d’Olot ha estat una bona oportunitat pels balladors de portar dalt de l’escenari tot allò que han estat treballant als assajos dels últims mesos. L’actuació enceta el calendari de primavera de Marboleny, carregat d’actuacions, trobades d’esbarts, intercanvis amb altres grups de dansa i fins i tot tallers de dansa tradicional a l’Espai de dansa.