Gran èxit de Milos Karadaglic i la GIOrquestra a l’Auditori de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

La GIOrquestra, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, va sumar ahir un nou gran èxit a l’Auditori de Girona, al costat del guitarrista Milos Karadaglic, en el concert que celebrava el seu tercer aniversari i el primer de quatre de producció pròpia que oferirà els pròxims mesos en diverses poblacions de les comarques gironines.

GIOrquestra_MIlos 3

La sala gran de l’Auditori, doncs, va acollir més de mil persones que no es van voler perdre aquesta nova proposta de la GIO. El programa de concert estava bastit a l’entorn de l’aniversari de l’estrena de tres de les obres que es presentaven: el centenari d’”El amor brujo” de Falla, els cent cinquanta anys de la Vuitena Simfonia, “Inacabada”, de Schubert i els 75 anys del “Concierto de Aranjuez” de Rodrigo, que l’orquestra va interpretar al costat del jove guitarrista montenegrí Milos Karadaglic, considerat el millor guitarrista del moment per diversos mitjans de prestigi.

Nascut el 1983, Milos Karadaglic és líder de vendes als Estats Units i al Regne Unit amb el segell Deutsche Grammophon. D’ençà del seu primer disc en solitari l’any 2011, ha assolit gran reconeixement internacional. Ha actuat al costat de formacions simfòniques destacades, com l’Orquestra Filharmònica de Londres amb la qual, i sota la batuta de Yannick Nézet-Séguin, va enregistrar l’any passat el “Concierto de Aranjuez” de Rodrigo com a punt de partida d’un viatge a través del paisatge espanyol, tot rendint tribut als grans músics que han situat la guitarra clàssica moderna en els escenaris internacionals.