Gran èxit de participació en la trobada Inter-Clúster a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El divendres 24 de gener al matí a l’IMPC d’Olot, va tenir lloc la jornada sobre “solucions innovadores per al packaging de productes carnis” organitzada pels clústers catalans: INNOVACC (carni porcí) i PACKAGING CLUSTER (envasos i embalatges).

IMG_5348 r

L’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí “INNOVACC” agrupa 73 membres de tota la cadena de valor, amb granges, escorxadors, sales de desfer, elaboradors de productes cuits i curats, serveis auxiliars especialitzats (maquinària, logística, enginyeries, consultories, laboratoris sanitaris, genètica, additius, etc.), a més d’universitats, centres d’R+D+i, cambres de comerç i altres institucions del territori. Les 56 empreses del clúster tenen una facturació total aproximada de 2.500 M.

L’Associació “Packaging Clúster” té 37 membres de tota la cadena de valor, des de fabricants de matèries primes i de materials, impressors, maquinària auxiliar i maquinària de packaging, i fins a l’usuari final, a més de centres d’R+D+i i altres institucions del territori. Les 36 empreses del clúster tenen, a Catalunya, una facturació total aproximada de 2.100 M d’euros.

IMG_5416 r

La jornada que va tenir un gran èxit d’assistència, va comptar amb la presència de més de 70 professionals dels sectors del carni porcí i del packaging.

La trobada va ser una bona ocasió per trobar sinèrgies entre aquests dos clústers catalans, especialment en el camp del packaging adreçat a la indústria càrnia.

Els ponents de la jornada són especialistes en packaging alimentari i varen presentar deu propostes de possibles projectes pilot a desenvolupar conjuntament entre els dos clústers. Cada ponent disposava de deu minuts per tal d’exposar la seva proposta.

Alguns exemples dels temes tractats varen ser: allargament de la vida útil del producte i millora de la seguretat alimentària; casos reals de tendències en packaging flexible per a alimentació càrnia; optimització dels processos garantint la màxima seguretat alimentària; propostes innovadores en embalatge de cartró; nova generació de films per a embalatge per a una millor sostenibilitat; iPegasus = innovative Package: Environmentally Green and Sustainable; com reduir el percentatge de pèrdues d’envasament seleccionant el segellat adequat; desenvolupament d’additius per a allargar la vida útil dels productes; millora del segellat de la làmina plàstica monomaterial; i estratègies de millora del perfil organolèptic i conservació d’aliments.

Els assistents varen poder valorar les diferents propostes de proves pilot, i durant els propers mesos es preveu el desenvolupament d’aquelles solucions que hagin despertat més interès. Amb l’objectiu prioritari d’acostar el més ràpidament possible a les empreses del sector carni l’aplicació pràctica d’aquestes solucions, i així ajudar-les a millorar la seva competitivitat.

Des d’INNOVACC s’aposta per la cooperació entre els diferents clústers catalans, ja que les diferents visions de cada sector acostumen a enriquir els projectes, reforçant els àmbits d’especialització de cada clúster i compartint els coneixements per ajudar a millorar l’altre sector. INNOVACC ja ha participat satisfactòriament en d’altres ocasions en trobades i projectes inter-clúster, és per aquest motiu que INNOVACC aposta i vol continuar apostant per experiències similars entre clústers catalans, i fins i tot ampliant-ho a altres clústers espanyols i europeus.

Comparteix-ho amb els teus amics: