Gran èxit de participació en l’activitat de la Nit dels Museus i en la recreació de “La Càrrega de Vic”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte hi havia portes obertes als Museus d’Olot i obertura en horari nocturn per celebrar el Dia Internacional dels Museus

El vermut d’art al Museu dels Sants i la visita guiada a la Torre Castanys varen completar els actes

Foto: Recreació de “La Càrrega de Vic” – Olot Cultura

La recreació de “La Carrega de Vic” de la mà del fotògraf Jordi Puig era la novetat més espectacular i amb molt d’èxit dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Com cada any, els Museus d’Olot s’adhereixen a aquesta iniciativa que vol conscienciar la població de la tasca que es desenvolupa en aquests equipaments.

L’activitat que proposava el fotògraf Jordi Puig per a la Nit dels Museus vol convertir els olotins en els protagonistes d’una nova càrrega inspirada en la versió que Ramon Casas va situar a la plaça Major de Vic el 1910. La nit es completava amb música i un refrigeri. Des del Museu es convidava tothom a participar en la performance que es feia al pati de l’Hospici a partir de les 10 de la nit, on la posada en escena del quadre era tot un espectacle en si mateix.

A la manera de les escenes preparatòries del pintor Josep Maria Sert (1874 – 1945), la idea era crear una escena en viu amb un clar accent teatral, i deixar-ho registrat amb una fotografia de Jordi Puig. La performance era un acte d’empatia, de connexió amb l’obra absent, que es reconstruirà i modificarà. Això permetia als participants, a partir de la imatge resultant, vincular-se a l’obra original i ser-ne part, ara amb noves possibilitats de sentit.

El Dia Internacional dels Museus també es va celebrar al Museu dels Sants amb un vermut d’art, en el qual, després d’una visita guiada per les diferents sales del museu, s’oferia un refrigeri. Diumenge al matí serà el torn del Museu dels Volcans, que aquest any vol mostrar la casa i els jardins que l’acullen des d’una perspectiva històrica, explicant-ne l’evolució des de la seva construcció fins a esdevenir seu del Museu dels Volcans.

Aquest cap de setmana on es commemora el Dia Internacional dels Museus es podran visitar el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Sants i el Museu dels Volcans gratuïtament.

Foto: “La Càrrega de Vic”
Comparteix-ho amb els teus amics: