Gran èxit del primer concert de la gira de Michael Andreas Haeringer i la GIOrquestra

Comparteix-ho amb els teus amics:

La GIOrquestra, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, va viure un gran èxit aquest diumenge passat, 27 d’abril, a l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, al costat del jove pianista Michael Andreas Haeringer, en el concert que va encetar la gira de tres concerts que tots aquests artistes, sota la batuta de Marcel Sabaté, duen a terme aquests dies per diverses comarques gironines sota el títol “El petit Mozart”.

GIOrquestra_El Petit Mozart 1

La sala empordanesa, doncs, inaugurada fa encara no un any, va acollir un nombrós públic que no es va voler perdre aquesta nova proposta de la GIO. El programa de concert va incloure algunes de les obres més conegudes de W.A. Mozart –com ara la Petita serenata nocturna, el Concert per a piano núm. 12 i la Simfonia núm. 40- així com l’estrena d’una polonesa composta pel mateix solista de piano, Michael Andreas Haeringer, de només 12 anys.

Nascut el 2001 a Barcelona, Michael Andreas Haeringer va desenvolupar des de ben petit un gran interès per la música. Des de l’any 2007 és alumne de Gennady Dzubenko. S’ha presentat en públic en diverses sales catalanes i també de Madrid, Màlaga, Mallorca, Tolosa de Llenguadoc, Munic (Alemanya), Salzburg (Àustria), Lucerna (Suïssa), etcètera. Durant els anys 2008 i 2009, Haeringer va guanyar set primers premis i un segon premi en diverses competicions nacionals i internacionals.

GIOrquestra_El Petit Mozart 2

La gira de concerts “El petit Mozart” es completarà amb dos concerts més, els propers dies 1 de maig, a les 20 h, al Teatre Principal d’Olot i 11 de maig, a les 19 h, a l’Auditori de Girona.

Sobre la GIOrquestra

Fidel al seu lema “Música en Majúscules”, la GIO és una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes en els seus concerts.

La seva presentació oficial va tenir lloc 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona amb el cartell d’entrades exhaurides i acompanyada de quatre padrins de luxe: Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts durant el primer any de vida de l’orquestra, en què ha comptat amb solistes del prestigi d’Alba Ventura, Mireia Farrés i Vicens Prats.

Darrerament, i sempre amb gran èxit, ha actuat al costat del violoncel.lista Lluís Claret i del pianista Lluís Rodríguez Salvà, en tots dos casos a l’Auditori de Girona, ha celebrat els 30 anys de carrera de la cantant Nina a l’Auditori de Girona i al Festival Portalblau i ha acompanyat el tenor Josep Carreras en el concert inaugural del Festival Jardins de Pedralbes.

La GIO és un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català que neix d’una iniciativa privada dels germans Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (gestió i màrqueting) i compta amb un ampli suport institucional i privat.