Històries de lladres i policies al Museu dels Sants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Darrera proposta del cicle de xerrades 5 cèntims de… d’aquesta temporada, en aquest cas, dedicada al mercat negre de l’Art i organitzada en relació a l’exposició “Art perdut. Espoli i salvaguarda del patrimoni”, que es pot veure al Museu dels Sants fins al 29 de juny. “El mercat negre de l’art: històries de lladres i policies” és el títol de la propera i última sessió del cicle 5 cèntims de… que, durant aquest primer semestre de l’any ha organitzat l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

mare-de-deu

La xerrada anirà a càrrec de Joan Cifuentes i d’Irene Martos de la Unitat Central de Robatoris amb Força i Patrimoni Històric de la Policia de Catalunya. També hi participarà Jordi Campillo, doctor en arqueologia i especialista en espoli del patrimoni.

Parlaran sobre quins són els recursos que, des dels Mossos d’Esquadra, s’utilitzen per tal de poder recuperar peces que han estat espoliades de jaciments a l’aire lliure o robades de col•leccions particulars. I es posaran sobre la taula casos que s’han resolt satisfactòriament i casos que, de moment, estan essent investigats.

La xerrada és una activitat complementària de l’exposició “Art perdut. Espoli i salvaguarda del patrimoni” que es pot visitar fins al diumenge 29 de juny al Museu dels Sants. Més informació de la mostra aquí.

Seguint la voluntat dels Museus d’Olot de fer les seves activitats el màxim d’inclusives, aquesta xerrada tindrà traducció al llenguatge de signes. Dissabte 28 de juny, 18 h, Museu dels Sants