Homenatge a les germanes carmelites vedrunes de l’Hospital Sant Jaume després de més de 170 anys a la ciutat d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La comunitat deixa Olot després de més de 170 anys a la ciutat

Aquest migdia ha tingut lloc l’homenatge a les germanes carmelites vedrunes d’Olot. Coincidint amb els actes que la residència Sant Jaume celebra cada 25 de juliol, ha tingut lloc el reconeixement a la congregació que deixa la ciutat després de més de 170 anys al servei de l’Hospital d’Olot.

La xerrada “L’Hospital Sant Jaume i la Comunitat religiosa de les Carmelites” de l’historiador Jep Costa ha obert l’homenatge que ha continuat amb els parlaments de Montse Fontàs, en representació dels treballadors del centre; d’Isabel Brussosa que ha llegit un text en nom dels voluntaris i avis i, a continuació, ha intervingut la germana Dolors Sitjes, provincial de la Comunitat religiosa de les Carmelites Vedrunes a Girona. Tot seguit ha estat el torn del gerent de l’Hospital Sant Jaume, Josep M. Padrosa, i l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, que han agraït a les germanes la seva dedicació i servei a l’Hospital i la ciutat. La germana Magdalena, en nom de la comunitat Carmelita Vedruna, s’ha dirigit als assistents que han omplert el pati de l’antic hospital.

Les germanes Pilar, Claudina, Mercè i Magdalena deixen Olot, algunes després de més de 40 anys a l’Hospital. Amb elles, un total de 59 germanes han format part de la comunitat d’Olot que durant 171 anys la Congregació ha estat al servei dels malalts d’Olot i comarca. Actualment, les germanes es retiren a una residència que la Congregació té a Caldes de Malavella.

Info i fotos: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: