Idiotes útils

Comparteix-ho amb els teus amics:

Article d’opinió d’en Sisu Casadevall

“Idiotes útils” és una concepció política que s’utilitza per designar persones, partits o col·lectius que son manipulats, i que defensant uns posicionaments concrets el que acaben fent és, sense saber-ho, precisament el contrari d’allò que volen. Dit això, a casa nostra tenim molts “idiotes útils” per al jihadisme feixistoide. Pensar que en els atacs a París no hi ha prevista una repercussió política crec que és pecar de triomfalisme moral, per tant, si se n’espera alguna quina podria ser aquesta? doncs segurament una és empènyer a Europa cap a l’exclusió i la intolerància indiscriminada, la mateixa que aquesta gent practica. Com? doncs fent us dels seus “idiotes útils”, a casa nostra Plataforma per Catalunya.

Perquè per al jihadisme feixista, quan pitjor millor. Quan pitjor estigui la minoria musulmana d’Europa , quan més estigmatitzada, perseguida i menystinguda es tracti a la gent per la seva fe, nom o color de la pell, més arguments tindran els jihadistes per presentar-se com a “salvadors”, és fàcil deduir-ho veient de quins barris marginalitzats venien els nois de París, que segur, eren conscients de les repercussions polítiques dels seus actes.

Que Europa o Catalunya o Olot emprenguin el camí de la marginalització de les minories, o de les persones que més han rebut amb la crisi, aturant en sec, per exemple, plans com el “Pla d’inclusió i cohesió social d’Olot”, un pla de treball elaborat per educadors, psicòlegs, sociòlegs, societat civil, vaja gent preparada i entesa en la matèria, un pla que reconeix la complexitat dels reptes i proposa un marc per trobar solucions al respecte, un pla que va ser aprovat amb el consens de tots els partits polítics presents al ple d’Olot, a excepció, és clar, dels “idiotes útils”, és el millor que li pot passar al feixisme jihadista.

Així que nosaltres, o bé seguim les “conspiranoïes” i les pors dels “idiotes útils” de casa, fent-nos gol en pròpia porteria, o bé optem per emprendre una actitud positiva i constructiva que superi les tiranies, mostrant-los que som i volem ser una societat justa, de llibertats, de progrés i d’un benestar que arribi a totes les persones. Personalment no vull que cap dels amics dels meus fills no sentin com a part de la seva identitat personal el ball dels gegants d’Olot, la fageda d’en Jordà, la lluna la pruna, la castanyada, etc…. Està a les nostres mans fer gol a la intolerància, vingui d’on vingui. La millor manera que tenim de dir no al jihadisme és dient no a Plataforma per Catalunya.

Sisu Casadevall