Ignasi Mulleras, regidor de PxC d’Olot rep un ordre d’allunyament de Josep Anglada

Comparteix-ho amb els teus amics:

El jutjat número 2 de Vic ha dictat una ordre d’allunyament pel regidor de Plataforma per Cataluya de Vic, Joan Carles Fuentes, el regidor d’Olot, Ignasi Mulleras, i el màxim dirigent del partit, Robert Hernando. La mesura cautelar evita que es puguin acostar a menys de 200 metres del regidor Josep Anglada (ara no adscrit a cap partit després de ser expulsat de PxC). El jutge ha pres aquesta decisió mentre està investigant una presumpta conspiració per intent d’homicidi contra l’exlíder de PxC per part dels tres membres del partit que Anglada va fundar. Tot i la decisió del jutge, Fuentes ha explicat a l’ACN que podrà coincidir al consistori vigatà amb Anglada custodiat per la Guàrdia Urbana.

Ignasi Mulleras, regidor de PxC d'Olot
Ignasi Mulleras, regidor de PxC d’Olot

contra els regidors de Plataforma per Catalunya Joan Carles Fuentes (Vic) i Ignasi Mulleras (Olot,) i també contra el màxim dirigent del partit, Robert Hernando. El jutge ha validat com a prova les gravacions que va fer Francesc Bueno (testimoni) com un dels presumptes participants, i també diversos missatges de whatsapp, amb l’objectiu d’evitar que els imputats decidissin portar fins a les últimes conseqüències el seu objectiu.

Segons l’escrit del jutge, durant els primers interrogatoris, tant Hernando com Mulleras van reconèixer haver escrit els missatges i mantingut les converses tot i que van interpretar les manifestacions de manera diferent de com ho va fer Anglada. Mulleras i Fuentes van explicar al jutge que les gravacions podrien haver estat muntades per fragments i manipulades de tal manera que el sentit del què es deia semblés un altre. El jutge no va concloure que les gravacions fossin manipulades, tot i que una unitat científica dels Mossos d’Esquadra ho haurà de comprovar.

Ara ni Fuentes, ni Mulleras ni Heranando es poden acostar a Anglada a menys de 200 metres. Tampoc es podran comunicar amb ell via telefònica, per missatges o per mail. L’excepció serà als plens municipals o a les comissions del consistori per Fuentes, perquè els jutge no vol interferir en el desenvolupament de la vida municipal.