IKEA abandona Salt i projecte l’obertura d’una gran botiga a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

NOTA: Aquesta notícia està feta per als dies dels innocents, per tant no és certa.

Després de continus retards en les negociacions dels terrenys per ubicar un establiment IKEA a Salt, la multinacional sueca ha decidit traslladar el projecte a Olot.

En breus dies es podria confirmar una postura positiva a la decisió i fer-se públic.

Olot veu amb bons ulls l’obertura d’un centre IKEA en menys de dos anys i aparcar de moment el polèmic projecte Espai Cràter. El nou centre de la cadena sueca estaria ubicat a l’Avinguda de Francesc Macià, just al costat del supermercat Esclat i a poca distància de l’hospital d’Olot. Fa poc més d’una setmana es va rebre amb sorpresa i interès l’oferta de la multinacional del moble, que uns primers calculs portaria més d’una cinquantena de llocs de feina directes estables a les noves instal·lacions, i unes estimacions de prop de 8.000 visitants a la setmana, que de rebot podria ser el motor definitiu per posar en marxa el comerç d’Olot i omplir els restaurants, amb les millores socials i econòmiques que suposaria un impuls d’aquestes característiques per la ciutat en tractar-se de l’únic centre IKEA de tota la província.

Perquè les noves instal·lacions d’IKEA a la Garrotxa siguin una realitat en breu, es facilitarà els terrenys (més de 14.000 m²) i permisos. El polèmic projecte Espai Cràter es deixarà amb un calaix fins que no hi hagui un consens real amb la societat i un estudi més acurat si aquest projecte turístic ajudaria o no a distribuir la massificació del turisme, ja que hi ha moltes incògnites si els turistes que busquen natura en la Fageda, el volcà Croscat o el volcà de Santa Margarida, trobarien prou al·licient l’oferta de visitar un espai tancat de poc més de 500 m² d’exposició amb pantalles digitals i el volcà del Montsacopa, situat a peus d’un cementiri, i menys impactant visualment que la resta dels atractius volcànics més visitats de la comarca.

Aquesta nova situació podria replantejar i bastant, els pressupostos ja aprovats recentment per l’Ajuntament d’Olot. IKEA no vol demorar més l’obertura d’un centre a la província de Girona, i vol inaugurar aquesta nova botiga a Olot a finals de 2021.

Foto: Terrenys on s’ubicaria el nou centre d’IKEA a Olot – Google Maps