Impulsen un projecte pioner per afavorir la reproducció de la sèpia a la badia de Roses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els ous que quedin atrapats accidentalment a les xarxes es recuperaran i es posaran en unes gàbies a sis metres de profunditat al mar

S’ha signat un conveni de col·laboració que dóna el tret de sortida al projecte. A banda de l’Ajuntament de l’Escala i la Confraria de Pescadors també s’hi ha afegit el Club Nàutic l’Escala i les empreses Orca Diving, Rycsa, Tònic disseny i Quercus Sapiens.

Ajuntament de l'Escala: Els representants de les entitats que participen en el projecte de recuperació de la sèpia a la badia de Roses.

Segons aquest acord, els pescadors col·locaran ponedores (a base de branques de matolls) que facilitin a les sèpies llocs segurs de reproducció i, a més, recolliran els ous que accidentalment quedin enganxats a les seves arts per tal de portar-los en un viver que s’instal·larà al port. Aquest viver també complirà una funció pedagògica, de divulgació i de sensibilització. Fins ara, aquests ous es perdien però ara es vol garantir la seva supervivència.

El següent pas serà traslladar els ous a unes gàbies innovadores que actuaran com a incubadores a sis metres de profunditat a dins del mar fins a l’eclosió i el naixement de les noves sèpies. Aquest és un sistema pioner que suposa anar més enllà de les experiències pilot que s’havien fet fins ara amb zones de posta controlades a la zona del parc del Montgrí.

L’Ajuntament de l’Escala, a través de la regidoria de Medi Ambient, aportarà 6.460 euros, més de la meitat del cost global del projecte, que de moment tindrà una vigència de tres anys.

Tots els participants destaquen la importància de la idea de “retornar al mar i no només extreure”. Segons el regidor de Medi Ambient de l’Escala, Àngel Rodríguez, el projecte té tres vessants. A nivell ambiental, “permetrà afavorir les condicions de reproducció de la sèpia; a nivell econòmic, afavorir la pesquera; i a nivell educatiu i de sensibilització de la població en la protecció del medi marí”. És la primera actuació en l’àmbit marí d’aquesta regidoria.

Foto: Ajuntament de l’Escala: Els representants de les entitats que participen en el projecte de recuperació de la sèpia a la badia de Roses.