Imputat Joaquim Nadal per un presumpte delicte d’estafa arran d’una operació urbanística a Santa Cristina d’Aro

TAPIA, TANIA/ARXIU ACN - ACN · ID 115543/777678 Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu durant una entrevista amb l'ACN.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Un jutjat de Barcelona ha imputat l’exconseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal per un presumpte delicte d’estafa arran d’una operació urbanística a Santa Cristina d’Aro, segons han confirmat fonts jurídiques. La jutgessa també ha imputat l’exgerent de l’Institut Català del Sòl, Emili Mas. Tots dos estan citats a declarar el pròxim 21 de novembre. En declaracions a l’ACN, Nadal ha confirmat la imputació, tot i remarcar que no ha rebut una notificació oficial, i ha assegurat que, amb aquesta operació, “el que es va fer va ser salvar la Vall de Solius”.

TAPIA, TANIA/ARXIU ACN - ACN · ID 115543/777678 Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu durant una entrevista amb l'ACN.
TAPIA, TANIA/ARXIU ACN Joaquim Nadal, en una imatge d’arxiu durant una entrevista amb l’ACN.

El jutjat investiga una permuta urbanística signada el 2006. Un empresari tenia els drets per construir un polígon industrial a la zona del Molí de Reixac, però l’Incasòl, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i el promotor van arribar a un pacte que consistia en el pagament de 7,5 milions d’euros per la meitat dels terrenys i la permuta per uns altres terrenys edificables a una altra zona. L’empresari, però, va presentar una denúncia perquè els nous terrenys eren parcialment inundables i es va sentir perjudicat.

La Guàrdia Civil ha requerit documentació a l’Ajuntament aquest any

Des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) no s’ha rebut la notícia amb massa sorpresa perquè a l’actual equip de govern ja se li havia requerit documentació sobre l’operació urbanística del 2006. En declaracions a l’ACN, l’alcalde, Josep Llensa (CiU), ha explicat que l’agost del 2013 va ser citat a declarar davant de la Guàrdia Civil per ordre del jutge. “Jo no vaig poder aportar res ni aclarir perquè no estava a l’ajuntament i només sabia el que es deia pel poble; sí que els vaig dir que si volien més informació, que demanessin la documentació i explicacions a l’equip de govern d’aquell moment -amb Ricard Herrero (PSC) com a alcalde-“. Segons Llensa, Herrero també va ser citat a declarar i li consta que ho va fer com a imputat. A finals del 2013, però, Herrero va morir a causa d’una malaltia als 57 anys. Havia estat alcalde de Santa Cristina d’Aro durant 11 anys i també president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Des de la declaració, l’alcalde assegura que la Guàrdia Civil ha visitat almenys dues o tres vegades les dependències de l’Ajuntament per demanar informació a la secretaria per ordre del jutge. “Han vingut, els hi hem buscat i els hi hem entregat”, afegeix. L’última va ser aquest estiu.

Per altra banda, des de l’Ajuntament no tenen previst de moment emprendre cap acció i resten a l’espera de com evoluciona el cas per la via judicial.

Comparteix-ho amb els teus amics: