Acusen l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols Joan Casas per prevaricació, tràfic d’influències i frau

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), el primer tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes estan imputats per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau. La titular del Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha obert una investigació arran d’una querella i els ha citat a declarar el proper 30 de gener perquè considera que els fets denunciats poden ser delictius. La querella enumera diferents suposades irregularitats dels darrers tres anys, entre les quals hi ha unes polèmiques obres d’urbanització del Pla de Bastons. L’alcalde, Joan Casas, atribueix la denúncia a interessos polítics i assegura que està “molt tranquil” amb la seva gestió.

00122012015
L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols Joan Casas

El Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha dictat una interlocutòria per obrir diligències per suposades “infraccions penals” a Sant Feliu de Pallerols. L’origen de la investigació judicial és una querella dirigida contra l’alcalde, Joan Casas, el primer tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer, el secretari municipal i dos arquitectes per diverses irregularitats que, segons denuncien, s’haurien produït en els darrers tres anys.

Entre les presumptes irregularitats hi ha una obres que ja van aixecar polèmica: les d’urbanització del Pla de Bastons. L’oposició al consistori, Units per Sant Feliu, va denunciar que algunes certificacions no es corresponien amb la realitat, que les obres s’havien adjudicat sense concurs públic i també assegurava que hi havia hagut sobrecostos injustificats.

La jutgessa ha incoat diligències contra els cinc homes per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau i els ha citat a declarar com a imputats el pròxim dia 30 de gener, a partir de les deu del matí.

Ben tranquil

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, ha assegurat que està “ben tranquil” amb la seva gestió i que “sempre” ha actuat defensant els interessos del poble i buscant l’assessorament de tècnics qualificats. “Evidentment que sempre hi pot haver alguna errada administrativa, però jo no tinc res a amagar”, ha afirmat. Detalla que tot just va rebre la notificació de la imputació dimarts i que està “tan segur” de la seva gestió que encara no se l’ha llegit ni té advocat.

“Jo crec que l’oposició el que vol és emmascarar l’equip de govern i l’alcalde”, ha opinat Casas que atribueix la querella a interessos partidistes. “Sap greu anar així”, ha exposat. En tot cas, assegura que “confia molt” en la justícia i en poder defensar la seva gestió com a alcalde davant la jutgessa.

CARTA DE L’ALCALDE

Novament m’he de posar en contacte amb tots vosaltres veïns de la població davant la querella, a hores d’ara per tothom coneguda, que un regidor de l’oposició ens ha interposat a mi com a alcalde, al primer Tinent d’alcalde, al Secretari de l’ajuntament i a dos tècnics. En primer lloc corregir el que la premsa diu: A dia d’ avui no estem imputats. Això és una circumstància que en tot cas haurà de decidir el Jutge un cop hagi examinat el contingut de la demanda i les posicions de les parts. De moment el que hi ha és una querella presentada la qual cosa suposa pels afectats la condició de querellats.

Sé amb certesa que tots els querellats, jo mateix com a alcalde, l’equip de govern, el Secretari i també els tècnics, hem actuat en tot moment en defensa dels interessos de la nostra població per la qual hi hem treballat durant molts anys i en la meva consideració ho hem fet bé. Per fer aquest treball, no ens han mogut mai interessos personals. En dono fe. Tot és comprovable. Us dic això perquè no puc estar-me callat davant un fet tan greu que ens afecta a tots els querellats com a persones i, per tant, no vull de cap manera que algú apliqui aquella dita de “quien calla otorga”.

En el moment que tot plegat sigui clarificat, farem un acte públic on s’explicarà tot el que faci falta junt amb els tècnics legals assignats. Veureu, tal i com a molts de vosaltres ja us vaig informar en relació al projecte del Centre de Serveis per a la Gent Gran, que no hi ha altre intenció que la de desprestigiar i paralitzar la gestió de l’ajuntament, sigui com sigui.

Ara, tant sols us demano el vostre suport i ajut i que el mal que intenten uns quants no sigui el perjudici de tots els altres. Com sempre, estic a la vostre disposició.

JOAN CASAS
ALCALDE.

Comparteix-ho amb els teus amics: