Imputen un pare de Girona i el seu fill de 17 anys per intentar vendre mòbils robats de gamma alta

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els mossos van comissar-los fins a set terminals valorats en 3.500 euros que havien estat sostrets en locals d’oci nocturn

Els Mossos d’Esquadra han imputat un pare de Girona i el seu fill de 17 anys per intentar vendre mòbils robats de gamma alta. Durant un patrullatge, uns agents van trobar-se amb el jove pel carrer mentre esperava un possible comprador, amb qui havia contactat per Internet. El jove duia al damunt tres telèfons de gamma alta i, com que no en va poder acreditar la procedència, els mossos el van acompanyar fins a casa seva. Allà, van trobar quatre terminals més. Els telèfons tenien un valor de 3.500 euros. La majoria s’havien robat a estrangers quan havien sortit de festa per locals d’oci nocturn de Girona i la Costa Brava. Els mossos han imputat el pare i el fill per un delicte de receptació.

IF

Els fets que han acabat amb el pare i el fill denunciats arrenquen el 23 d’octubre passat. Aquell dia, uns agents dels mossos estaven fent patrullatge pels aparcaments públics de la ciutat quan van veure un jove que els va fer recelar. El noi, un menor de 17 anys, s’estava esperant en un dels pàrquings.

Quan els mossos li van demanar què feia, el jove els va explicar que havia quedat amb un desconegut, amb qui havia contactat a través d’Internet, per vendre-li tres telèfons mòbils. De fet, el noi duia els aparells, tots de gamma alta, al damunt. Com que no va saber aportar cap dada fiable als agents sobre la procedència dels terminals, els mossos van decidir acompanyar-lo fins a casa seva.

Un cop allà, el pare del jove va explicar als agents que aquells no eren els únics telèfons que tenia per vendre. Al domicili, en guardava quatre més. L’home va dir als mossos que s’havia trobat tots els terminals llançats en ple carrer, a Girona i a Sant Pere Pescador (Alt Empordà), i que els havia posat tots a la venda a través d’Internet.

Com que aquesta versió no s’aguantava per enlloc, els mossos van intervenir tots els telèfons i se’ls van endur a comissaria per investigar-ne la procedència. Allà, les gestions policials van permetre saber que tots els mòbils eren robats.

En concret, s’havien sostret en diversos locals d’oci nocturn de Girona, l’Estartit (Baix Empordà) i Sant Pere Pescador entre finals de l’any passat i aquest juliol. El valor total dels terminals d’alta gamma era de 3.500 euros.

Davant les evidències, el passat 11 de novembre els agents van imputar el pare i el fill per un delicte de receptació (venda d’objectes robats amb la finalitat de lucrar-se’n). Els Mossos d’Esquadra ja han pogut tornar tots els telèfons als seus propietaris.

Enviats a l’estranger a través del consolat

En tres casos això es va fer directament, i en els altres quatre, els aparells s’han hagut d’enviar a l’estranger, perquè els seus propietaris eren de fora i havien vingut aquí de vacances. Aquests mòbils s’han tramés, via consolat, a aquests turistes que viuen a Bèlgica i als Països Baixos.

Pel què fa al pare i al fill a qui els mossos han imputat, tots dos estan pendents de declarar davant la justícia. Al jove de 17 anys li tocarà fer-ho a la fiscalia de menors, i al pare, al jutjat que s’encarrega del cas.

Davant d’aquest cas, els mossos recorden que cal desconfiar d’aquells webs que ofereixen productes de telefonia mòbil a molt baix cost. Per a aquella gent que en compri a través d’Internet, la policia li demana que reclami les factures de compra i que s’asseguri que els terminals no tenen la contrasenya bloquejada. “Els telèfons mòbils han d’estar degudament identificats amb el seu IMEI, el número de quinze xifres que identifica la identitat del telèfon, a través del qual es pot saber si consta o no com a sostret”, precisen els Mossos d’Esquadra. ACN Girona