Inauguració del centre d’interpretació i acollida de visitants del Castell d’Hostalric

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tindrà lloc el proper 12 de març en presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, del president de Foment de Treball, Joaquim Gai de Montellà, i de l’alcalde d’Hostalric, Josep Frias

El Castell d’Hostalric és el punt de referència visual dels visitants de la vila. L’Ajuntament ha creat aquest centre d’interpretació amb l’objectiu de presentar i comunicar el patrimoni per tal de difondre la seva utilització amb finalitats culturals, educatives i turístiques.

00110032015

El Centre d’Interpretació, ubicat al cos de guàrdia, està dotat amb l’audiovisual de la història d’Hostalric i del castell al llarg del temps fins arribar a l’actualitat. Aquest espai proporciona al visitant les claus inicials per a conèixer i entendre la vila i el castell d’Hostalric. En una altra sala, hi ha una taula interactiva amb vuit pantalles tàctils i una maqueta 3D del topogràfic del castell. Amb les pantalles tàctils i en quatre idiomes, català, castellà, francès i anglès, és pot anar ampliant els coneixements de totes les parts integrants del castell mitjançant petites explicacions, plànols, dibuixos i esquemes. També hi ha una pantalla gran a la paret on s’explica com es va realitzar el plànol topogràfic del castell i l’execució de la maqueta 3D.

El visitant, un cop surt del Centre d’Interpretació per fer la descoberta del castell, es troba amb el polvorí gran on s’hi ha instal·lat un altre audiovisual projectat dins una vitrina. Aquí s’explica mitjançant reproduccions i dibuixos de tots els materials bèl·lics emprats en les guerres que van assolar aquestes contrades en segles passats.
L’altra part que s’inaugura són les Naus Polivalents, un espai dividit en dos nivells i format cada un d’ells per tres naus. Aquests espais s’han restaurat per a fer tallers didàctics per a les escoles o com a aules de treball. Hi ha també espai per a magatzem i s’ha condicionat l’antiga cisterna d’aquesta part del castell i les latrines. Finalment la rampa d’accés al cavaller també s’ha modificat per fer-la més accessible i treure les humitats que traspuaven a les naus de sota.

Ajuntament d’Hostalric