Inauguració d’una exposició sobre l’afició a la meteorologia al Museu dels Volcans

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte a les 12 h, s’inaugurarà al Museu dels Volcans d’Olot l’exposició “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya”.

L’acte d’obertura comptarà amb la presència de la Doctora del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, Maria del Carmen Llasat que hi oferirà una visita guiada. L’exposició, coordinada per Jordi Zapata, fa un repàs pel que ha estat la història de l’afició a la meteorologia que ve de molt lluny -les primeres sèries de dades recollides sobre el temps són de finals del segle XVIII- i que compta amb molts interessats en els fenòmens meteorològics.

A l’exposició es parla dels moments més destacats, dels personatges que han estat més influents, de les eines i la seva evolució, etc. En relació amb l’exposició, el divendres 15 d’abril, i dins el cicle Els grans interrogants de la ciència, s’ha programat la xerrada “Recolzen les evidències científiques la idea d’un clima global en transició?”, que oferirà Manola Brunet, doctora en Climatologia i catedràtica de la URV. I, el dissabte 30 d’abril, el coordinador de l’exposició i observador meteorològic Jordi Zapata conduirà una sortida de camp amb visita a la mostra i a l’observatori meteorològic del Parc Nou. La sortidaserà a les 9 h, des del Museu dels Volcans. Aquesta activitat es farà amb interpretació al llenguatge de signes.

IF