INFO: Aquest dimarts 26 de maig, donació de sang a Sant Esteve d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Banc de Sang fa una crida per mantenir el ritme de donacions de sang que continuen sent necessàries durant la pandèmia.

La Vall d’en Bas s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 26 de maig, el Pavelló Municipal comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores.
Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Us animem a donar sang amb normalitat aquests dies!!

– L’impacte social del coronavirus fa especialment necessari que anem a donar sang amb normalitat. Perquè ens cal cada dia i per preparar-nos pel que pugui anar passant.
– Si no ho fem, no tenim alternativa de cap altre tractament. Cada dia ens calen plaquetes, glòbuls vermells i plasma per atendre malalts als qui els va la vida: malalts de càncer, accidentats, hemorràgies en parts… Les plaquetes tenen una durada de 5 dies i per això és imprescindible que la donació sigui constant.

És segur donar sang?

  • Sí. Nosaltres som una entitat de salut pública, del departament de salut, i tenim la responsabilitat de vetllar pe la salut de la ciutadania. Òbviament, la nostra missió és evitar qualsevol risc. Si hi hagués un risc no obriríem l’espai de donació. I ens anem adaptant al que van decidint els epidemiòlegs cada moment.

Mesures especials per @donarsang aquests dies

  • Si tens febre o alguna infecció, cal que esperis 15 dies a venir a donar sang.
  • Hem intensificat les mesures d’higiene: rentat de mans del dona
  • imatge_campanyes_santesteve