INFO: Prealerta per la previsió d’un nou front aquesta tarda

Comparteix-ho amb els teus amics:

El pla d’emergències INUNCAT es manté en prealerta per la previsió d’un nou front de pluges aquesta tarda que pot tornar a afectar les comarques de Girona i també de Barcelona i la Catalunya Central

prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un nou front que aquesta tarda pot afectar de nou les comarques de Girona i també de Barcelona i Catalunya Central.

Per aquesta tarda, l’SMC preveu un nou episodi de pluges que podria afectar les comarques de Girona però també les de Barcelona i punts de la Catalunya Central. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment calamarsa i ratxes fortes de vent.

Amb la nova previsió de pluges per aquesta tarda, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar molt la precaució en la mobilitat a les carreteres, i també molta prudència si us trobeu prop de lleres, rius i guals. En el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Les pluges d’ahir a la tarda van afectar intensament el Gironès amb molta pedra i calamarsa, es van desplaçar cap al litoral de Girona afectant també el Baix Empordà amb menys intensitat, i finalment cap al mar ja de cara a la nit-matinada. A Girona es van acumular un total de 65,6 litres; a la zona de Quart 41,6; a Sant Feliu de Guíxols 29,5 i a Banyoles 24,9.

A hores d’ara, els treballs que s’estan duent a terme són per acabar d’evacuar l’aigua acumulada en alguns pàrquings i per retirar els gruixos de calamarsada que està amuntegada en alguns carrers de la ciutat que dificulten l’accés dels veïns a pàrquings i edificis. Membres de la brigada municipal de Girona també treballen per netejar carrers i baixos de calamarsa i pedra per tal de poder reobrir la circulació de carrers.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que a causa de les tempestes i la calamarsa d’ahir a la tarda no hi va haver afectacions personals.

Comparteix-ho amb els teus amics: