Ingressa a un psiquiàtric el conductor que va matar un mosso d’Esquadra dimecres a la Fuliola

Comparteix-ho amb els teus amics:

El veí de Balaguer que dimecres va envestir amb el vehicle que conduïa un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra, ha ingressat a la unitat de psiquiatria de l’hospital Santa Maria de Lleida per ordre del jutge, segons ha avançat aquest dissabte el diari Segre. La investigació es centra ara en esbrinar si l’accident, que va causar la mort d’un agent dels Mossos d’Esquadra de 42 anys, veí de Lleida, i ferides greus a la seva companya, de 40 anys, va ser per una distracció o per un brot psicòtic del conductor. Els fets van tenir lloc quan el vehicle va sortir de la C-53 per causes que es desconeixen i va envestir el cotxe policial que estava aturat en una benzinera.

Aquest dissabte s’han fet a Lleida els funerals per l’agent mort. Els companys del policia, familiars i amics, l’han acomiadat amb tots els honors aquest matí amb una cerimònia religiosa a l’església de la Mare de Déu del Pilar. El cos de Gala dels Mossos d’Esquadra ha rebut el fèretre davant la presència de representants de les forces de seguretat de l’Estat, guàrdia urbana i la policia catalana. També del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que li ha imposat la medalla d’or amb distintiu vermell, a títol pòstum.

940164
ACN El lloc on hi va haver l’accident, dimecres.

Multitudinari comiat a l’agent dels Mossos d’Esquadra mort dimecres envestit per un cotxe

La companya de patrulla de l’agent mort es recupera de les ferides greus, mentre s’investiga si l’autor de l’envestida va distreure’s o, entre altres possibles causes, va tenir un brot psicòtic. Els fets van tenir lloc prop del nucli de Boldú, al terme municipal de La Fuliola. El policia es trobava amb la seva companya a l’interior del vehicle patrulla aturat en una benzinera de la C-53.

ACN L'arribada del fèretre a l'església del Pilar de Lleida, amb els honors del cos de gala dels Mossos d'Esquadra.
ACN L’arribada del fèretre a l’església del Pilar de Lleida, amb els honors del cos de gala dels Mossos d’Esquadra.

Funeral d’honor
L’arribada del fèretre ha estat solemne, amb el cos de guàrdia de gala dels Mossos d’Esquadra, la imposició de la senyera i les mostres d’honor de la policia catalana, espanyola i municipal. El cos ha arribat minuts abans de les 10 del matí, en un vehicle fúnebre envoltat de corones de flors, i al seu darrere un altre vehicle amb més flors procedents de diferents comissaries dels Mossos d’Esquadra, familiars i amics, i també de l’Ajuntament de la Fuliola i Boldú (Urgell) on va tenir lloc l’accident. Centenars de persones han hagut de seguir la cerimònia des del carrer, amb temperatures per sota dels zero graus, ja que l’església s’ha omplert de seguida. El funeral ha congregat també desenes de veïns de la zona, cridats de la solemnitat de l’acte.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, no ha fet declaracions aquest dissabte. Dijous però, ja va confirmar el resultat negatiu de les proves d’alcoholèmia i drogues del conductor, i va afirmar que la investigació deixava clar que el vehicle dels Mossos “estava ben senyalitzat i ubicat, amb els llums prioritaris del pont oberts, i era ben visible”.

Medalla d’Or
El Departament d’Interior ha concedit a títol pòstum la Medalla d’Or amb distintiu vermell, la màxima condecoració de la Policia de la Generalitat, a l’agent mort. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el director General de la Policia de Catalunya, Albert Batlle, i el secretari general, Josep Martínez, ha fet entrega de la Medalla d’Or a la cerimònia.