Inici d’actuacions de reordenació de la zona dels Pins a Sant Privat d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Inici d’actuacions de reordenació de la zona dels Pins a Sant Privat d’en Bas

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Diputació de Girona han acordat mesures per tal de millorar la zona dels Pins. Aquest espai ha rebut de manera considerable un increment del nombre de visitants els darrers anys.

Segons les dades d’un estudi de la Diputació de Girona, aquest és un dels espais que registren més visitants dels que es poden absorbir en puntes concrets. Aquest any, ja es van presentar actuacions de millora com la gestió de la zona a tavés de l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa, ANEGX. A banda de portar el bar, també s’encarregaven de conscienciar els usuaris de preservar l’espai.

Ara es farà una reordenació dels Pins que tindrà dos eixos. D’una banda, es farà una millor senyalització de l’aparcament de la zona on també es posaran plafons informatius sobre la fauna i la flora de la zona. De l’altra, es treuran les taules de formigó disperses per tot l’espai. Aquestes s’ubicaran a tocar de la zona de barbacoes. En cas que quedin malmeses, se n’instal·laran algunes de fusta.

Aquestes accions són les primeres d’un paquet de mesures de les quals se n’acabarà de parlar també amb els veïns i veïnes de Sant Privat a través de les associacions de veïns.

L’actuació està valorada en uns 23.000€ que finançaran la Diputació de Girona i l’Obra Social de la Caixa. Posteriorment, la gestió i manteniment de l’espai anirà a càrrec de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Info: Ajunt. Vall d’en Bas