Inspecció de treball aprecia una infracció molt greu en una cooperativa que treballa a Noel

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta acció inspectora és fruit d’una denúncia presentada per CCOO d’Indústria

La Inspecció de Treball i Seguretat Social ha comunicat que obrirà una acta per “infracció molt greu” a la cooperativa Desferncarn SCCL, que opera a les instal·lacions de la càrnia Noel Alimentària en un règim que els sindicats consideren de “falsa cooperativa de treball associat”. Aquesta acta d’infracció és fruit de la denúncia presentada en el seu dia per CCOO d’Indústria de Girona, en el marc de la campanya sindical contra la precarietat al sector carni que CCOO està impulsant al conjunt del territori.

Segons es desprèn de la comunicació rebuda, la Inspecció de Treball considera que Desfercarn ha comès una infracció molt greu de l’article 150.3.f) de la Llei catalana de cooperatives en incomplir les condicions salarials i de protecció social equivalents a les previstes en el Conveni col·lectiu de les indústries càrnies per a les 80 persones de la cooperativa que treballen a les instal·lacions de Noel Alimentària. Aquest tipus d’infraccions molt greus tenen prevista una sanció d’entre 3.001 i 60.000 euros i poden comportar la desclassificació de la cooperativa.

Des del passat mes de març, la Llei catalana de cooperatives estableix que, en determinades circumstàncies, les cooperatives de treball associat han de garantir als socis treballadors unes condicions laborals i de protecció social equivalents a les establertes en el conveni col·lectiu de referència, recollint la petició que CCOO d’Indústria havia traslladat als grups parlamentaris.

CCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament l’obertura d’aquesta d’acta d’infracció i continuarà amb la campanya de denúncia de la precarietat al sector carni i exigint que es faci complir la llei, sancionant les empreses infractores i forçant la regularització de les condicions de treball a tot el sector.

Info i foto: CCOO