Itàlia domina el medaller dels World Roller Games

Comparteix-ho amb els teus amics:

5 ors, 3 plates i 4 bronzes per als transalpins a les disciplines de Artístic i Descens

Estats Units, amb el mateix nombre de títols mundials, ha estat l’altre gran protagonista dels primers dies de competició

La primera part dels World Roller Games ha col·locat a Itàlia al capdavant del medaller, confirmant el seu potencial al patinatge, com ja va quedar patent en l’anterior edició de Nanjing 2017. Els transalpins han sumat 5 medalles d’or, 3 de plata i 4 de bronze en només dues disciplines, Artístic i Descens, i es mantenen al capdavant per davant dels Estats Units (5 ors i 3 plates) i Colòmbia (3 ors i 1 plata).

Claudia Massara, amb un or i un bronze en Descens, ha liderat a la seva delegació a la primera part dels WRG2019. Martina Pacciola, també en aquesta disciplina, i Chiara Censorí, Chiara Trentini i Davide Arminchiardi, en Artístic, completen els 5 ors d’Itàlia, els mateixos que tenen els Estats Units.

Els nord-americans han obtingut els seus cinc primers llocs en tres disciplines: Scooter (Jonmarco Gaydos i Rebeca Ortiz), Descens (Emily Pross per partida doble) i Skateboard (Lyn Z. Adams Pastrana). Estats Units té unes altres tres medalles de plata, com Itàlia, però no ha sumat cap de bronze, per 4 de les transalpines.

Italians i nord-americans han estat els grans dominadors en Descens, una de les quatre disciplines que es van acomiadar diumenge de Barcelona. Les altres tres són Roller Freestyle, Scooter i Skateboard, que aquesta setmana donen pas a altres noves: Alpí, Inline Freestyle i Roller Derby.

També fins a final de l’esdeveniment s’intensificaran les proves de Velocitat. En només dues jornades -una en realitat perquè aquest dilluns no s’ha patinat a la pista del Front Marítim-, Colòmbia ja ha exhibit el seu potencial amb dues medalles d’or i una plata (a les quals cal sumar un or en Descens) i és molt probable que aquesta disciplina l’acabi catapultant fins al primer lloc del medaller. A Nanjing al país americà va sumar en Velocitat 24 dels 25 ors que li van fer pujar al primer lloc del rànquing general.

Espanya, l’amfitriona, suma per ara tres medalles, totes elles en Descens: les dues que va aconseguir Óscar Rodríguez -un or i un bronze- i la que va obtenir Andreu Gress (bronze).

Jornada marcada per la pluja

Aquest dilluns dia 8 de juliol els World Roller Games 2019 han estats marcats per la meteorologia. La pluja ha obligat a suspendre les proves de Velocitat a la pista del Front Marítim. Les competicions que no s’han pogut realitzar avui es disputaran el dimecres dia 10, coincidint amb la jornada de descans, en què no estava prevista cap competició.

La disciplina d’Artístic ha reprès la competició sènior amb les primeres proves (Style Dance) de la modalitat Solo Dance, tant en categoria masculina com femenina. En dones, l’alemanya Emilia Alexandrovna ha obtingut la puntuació més alta, mentre que en homes l’italià Daniel Morandin ha estat el millor.

En el dia d’avui també s’estan disputant partits de la primera fase del Mundial d’Hoquei Patins i Hoquei Línia, que aclariran bastant els encreuaments de les eliminatòries de quarts de final en les dues disciplines.

Info i fotos: World Roller Games 2019