IX Jornada sobre productes agroalimentaris locals

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el marc de la novena Fira del Fajol de Batet de la Serra s’organitza la novena jornada sobre productes agroalimentaris locals que enguany tractarà sobre “Petits obradors per a grans projectes: Transformar i elaborar productes agraris i ramaders en espais compartits entre productors”.

IMG_9227_250

Els obradors, escorxadors i sales de desfer són infraestructures bàsiques per a la transformació i elaboració dels productes locals, equipaments clau per tal que els productors agroalimentaris aconsegueixin avançar en la cadena de valor del producte. En aquest sentit, la jornada s’ha plantejat en tres fases: en primer lloc, fer una breu pinzellada sobre els requisits legals dels obradors, un element que sovint és vist com un fre per a petits productors; en segon terme, conèixer l’experiència de gestió públic-privada i compartida entre diversos ramaders d’un escorxador i, finalment, obrir un espai de debat a l’entorn de la necessitat a la nostra comarca de disposar d’un obrador compartit.

Programa
09.30 h Rebuda, distribució de documentació i esmorzar amb productes locals
10.00 h Obertura de la jornada
Josep Berga, vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa
10.15 h Aspectes tècnics i legals per a la posada en marxa i funcionament d’un obrador
Joan Font, tècnic agrícola, Aspecte Enginyeria, SL
11.15 h Experiència de l’escorxador municipal de Bellver de Cerdanya
Josep Bombardó, ramader
12.15 h Necessitem un obrador compartit a la Garrotxa? Debat i torn obert de paraules
Francesc Canalias, director del Consorci SIGMA
13.15 h Cloenda de la jornada
Jesús Romero Martínez, cap de l’Oficina Comarcal del DAAM a la Garrotxa