Ja es comença a veure la llum del nou bar restaurant del volcà Montsacopa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La previsió és que les obres puguin començar abans de les Festes del Tura i que es facin d’acord amb els concessionaris del bar, que s’està a punt d’adjudicar.

Amb la voluntat de posar en marxa un espai de serveis al volcà Montsacopa, l’Ajuntament d’Olot va demanar un proposta d’ubicació a diferents equips d’arquitectes. L’opció escollida ha estat la presentada per Pere Llimargas i Mireia Torras (pas14 arquitectures) que preveuen situar-lo a l’edificació semicircular de l’extrem nord-oest del recinte del fort de Sant Francesc, l’única partque té el mateix nivell que l’exterior. A més de permetre l’accés a peu pla, es podrà gaudir d’una visió d’Olot des de l’espai que es recuperarà del fort, que data de principis del segle XIX.

Montsacopa1 - copia

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment l’actuació al volcà Montsacopa que, a partir d’aquest dijous i durant el termini d’un mes, estarà a exposició pública. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat que “a més de recuperar una part del fort, l’actuació ens ajudarà a dignificar tot aquest espai de patrimoni natural que tenim a la ciutat”.

La intervenció situa el petit nou volum adossat a l’edificació existent i allibera l’entorn més proper a l’edificació principal i emblemàtica del fort i el volcà: l’ermita de Sant Francesc. El projecte incorpora un lavabo públic accessible per a tots els visitants del volcà, a més de rehabilitar el cos semicircular i adequar el jardí exterior. L’actuació per a l’establiment d’un servei de restauració al fort de Sant Francesc està pressupostat en 265.000 euros, dels quals la meitat estan finançatspel Pla de Foment Turístic de la Generalitat de Catalunya (procedents dels fons recaptats amb la taxa turística).

El procés per a la redacció del projecte s’ha realitzat d’acord amb el Bisbat de Girona, el Parc Natural de la Zona Volcànica i ara s’està al’espera dels informes dels diferents organismes de la Generalitat. També s’ha informat de l’actuació als propietaris i veïns de la reserva natural del Montsacopa. La previsió és que, en un mes i mig, ja es pugui disposar del projecte definitiu amb la voluntat queles obres puguin començar abans de Festes del Tura i que es portin a terme d’acord amb els concessionaris del bar. En aquests moments, s’està a punt d’adjudicar la concessió a una iniciativa d’operadors locals que han presentat una proposta basada en cuina del territori.

La construcció d’un servei de restauració a Sant Francesc s’emmarca dins d’un conjunt d’actuacions de millora del volcà Montsacopa. Ja ha finalitzat una primera fase de restauració de la capella de Sant Francesc que s’hacentrat en la coberta i la façana.

Montsacopa1

Ha tingut un cost de 60.000 euros dels quals el 30%ha estat assumit per la Diputació de Girona. Aquests propers dies s’iniciarà una segona actuació de restauració a la capella de Sant Francesc per millorar, en aquest cas, l’estat del campanar i el cimbori. El soterrament de les línies elèctriques és una altra de les mesures que s’ha previst portar a terme en breu. Durant el 2015 i fins a l’actualitat, s’ha estabilitzat el camí del voltant del cràter i s’ha adequat un camí d’accés ala gredera. També s’han substituït els bancs de la pujada del viacrucis, s’ha milloratla senyalització del volcà i s’ha portat a terme una intervenció de millora i manteniment del patrimoni natural de Sant Francesc. També està prevista l’ordenació dels horts situats a la falda del volcà.