Ja és obert el període d’inscripcions per participar en el FITAG 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fins al 7 d’abril, els grups que estiguin interessats a participar a la catorzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) poden presentar les seves propostes.

fitag_2014

Les bases de participació i el formulari d’inscripció en línia es troben al web (www.fitag.cat), i a partir del 2 de maig la direcció artística del festival comunicarà als grups la composició final de la programació del 2014.

El proper FITAG, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 26 al 30 d’agost del 2014. Com ja és habitual, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però a més comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis.

Edició del 2014. Per a aquesta edició es manté el mateix pressupost que per a l’edició del 2013, i es continua apostant pel creixement de la participació dels actors i les actrius de les nostres comarques.

A l’edició anterior es va incorporar a la producció del festival el nombrós col·lectiu teatral Teatre de Contacte, i enguany es renova la confiança amb aquest jove equip de producció. També es va estrenar amb molt d’èxit l’espai Petit Fitag, dedicat als més menuts, i es preveu que en aquesta propera edició es tornin a repetir els mateixos resultats.

En aquesta edició del 2014 ens hem proposat treballar el públic nouvingut d’arreu del món, el qual conviu entre nosaltres, així com donar un nou impuls a l’escenari nocturn i més participatiu del festival: el FITAG de nits. Aquesta nova etapa d’aquest espai històric del festival es vincularà a un projecte més global i pedagògic, destinat a dinamitzar i promocionar els grups de teatre amateur de les nostres comarques.

A més, es vol mantenir la complicitat dels municipis, de l’escola de teatre El Galliner i d’un bon grapat de companyies amateurs de les comarques de Girona que ja han fet seu el FITAG, consolidat en la programació oficial de la franja d’obres teatrals exclusivament gironines. També, des de la Casa de Cultura, el FITAG continuarà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a formar, fer intercanvis entre companyies i compartir vivències durant els cinc dies que duri el festival (cursos, tallers, exposicions, encàrrecs individualitzats…)

Continua la consolidada i reconeguda proposta col·lectiva del microteatre, i enguany s’està treballant perquè l’espai municipal que aculli la proposta d’estrena de textos i treballs breus de 10 minuts sigui el museu del Cinema de Girona.

Intercanvis. S’ha establert un compromís de llarg recorregut amb el Festival Internacional de Teatre Susana Alexander (FITSA), de Puebla, a Mèxic, per continuar col·laborant plegats, i també hi ha propostes d’intercanvis amb projectes de França, Rússia i Argentina.

Per qualsevol aclariment podeu enviar un correu electrònic a fitag@ddgi.cat.

Comparteix-ho amb els teus amics: