Ja es poden fer TACs de crani simple a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa les 24h.

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un nou servei que evita el desplaçament del pacient a Girona i assegura una assistència més ràpida.

A partir del passat 4 de desembre ja es poden fer TACs de crani simple a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, fora de l’horari laboral dels radiòlegs. El conveni que s’ha establert amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge de Girona (IDI) permet que el radiòleg de guàrdia pugui fer-ne el diagnòstic i comunicar-lo de seguida al metge de guàrdia d’Olot. Els TACs urgents, que es fan en el propi HOCG, es fan arribar telemàticament al IDI per la seva lectura.

Fins ara, quan es tractava d’una exploració urgent el pacient s’havia de desplaçar fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on està ubicat l’IDI, per tal de realitzar el TAC i saberne el diagnòstic. Amb aquest conveni s’eviten les incomoditats físiques del desplaçament del pacient i els seus familiars.

Un equip de radiòlegs de guàrdia a l’IDI són els encarregats de cobrir les urgències entre d’altres de l’HOCG, mitjançant la revisió del TAC iel seu posterior diagnòstic. Un servei que es fa telemàticament, amb l’excepció de casos més greus, quan sí que caldrà que el pacient es desplaci a un centre especialitzat.

Aquest conveni només es posa en marxa fora de l’horari laboral de l’equip de radiòlegs de l’HOCG. És a dir, cobreix des de les 4h de la tarda fins les 8h del matí dels dies laborables i les 24h en caps de setmana i festius.

En aquesta primera fase únicament es fan exploracions urgents de crani. Més endavant es preveu que es puguin realitzar d’altres estudis,com per exemple abdominals i toràcics.