Ja es troba plenament operatiu el Centre de Processament de Dades del nou edifici de l’Hospital d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja es troba plenament operatiu el Centre de Processament de Dades (CPD) del nou edifici de l’Hospital d’Olot i Comarca, projecte dut a terme per l’àrea d’Infraestructures d’Indigo Grup. Totes les dades que maneja el centre hospitalari –des de les comunicacions amb el pacient, gestió de cites o historials clínics, als sistemes i instal·lacions de l’hospital- queden recollits en aquest CPD que es caracteritza pel minuciós aprofitament de l’espai i per la seva eficiència energètica, disponibilitat i capacitat de resposta en situacions anòmales.

Hospital-Comarcal-de-la-Garrotxa-Olot

El CDP consisteix en una sala completament hermètica, impermeable, sense transcendència tèrmica, insonoritzada, ignífuga on s’han instal·lat els servidors. A l’interior, el centre destaca per la minuciosa i encertada distribució i aprofitament dels espais gràcies a l’assemblatge de productes a mida per a poder ubicar-los tots.

Adrián Russo, director general d’Indigo, ho descriucom “un projecte on ha estat estudiats al detall tots els elements de manera que tot està totalment redundat, comunicat i pensat per a solucionar eficaçment les possibles caigudes que es puguin produir”. En aquest sentit, s’ha disposat un sofisticat sistema d’alarmes on qualsevol anomalia a la sala queda registrada mitjançant gràfiques del que està passant, del que requereix correcció avisant, tant per e-mail com per SMS.

A més, s’ha previst un servei de contingència que proporciona un temps de reacció altíssim després de l’avís. Les alertes es reben directament a la central d’Indigo que, a més de la implementació, s’encarrega també del manteniment, tant preventiu com correctiu, amb un servei d’atenció de 24 hores i temps de resposta immediat.

Refrigeració
Resoldre la qüestió de la refrigeració ha estat un altre dels aspectes claus en aquest projecte. “Aquesta sala té un consum elèctric altíssim, donat que les cabines sos sistemes que consumeixen molta energia i, en conseqüència, generen molta calor, fet pel qual he hagut de dotar-la d’un sofisticat sistema de refrigeració”, explica Adrián Russo. Per això es va adaptar la sala creant un cub de forma que se separa el fred de la calor. “Tenint en compte que els equips informàtics agafen el fred per davant i impulsen lacalor pel darrere, hem enfrontat els equips, tot creant un passadís central –el passadís fred- cap al qual el sistema de refrigeració impulsa el fred pel fals terra. Així no barregem la calor amb el fred i aconseguim una major eficiència.”

El director general d’Indigo ha valorat molt positivament el resultat obtingut en CPD de l’Hospital d’Olot. “Crec que hem aconseguit un excel·lent equilibri entre qualitat i preu en aquest projecte. Normalment els sistemes de redundància tenen uns preus absolutament desorbitats. En aquest cas, havíem d’obtenir la màxima eficiència i qualitat sense oblidar que treballem amb diner públic. I crec que hem estat capaços d’entendre la necessitat i oferir una solució totalment a mida i adequada al que se’ns demanava a un preu molt raonable que hem posat pel davant de la marca. I al final el resultat acompleix amb els dos objectius bàsics: nivells molt alts de disponibilitat i eficiència energètica”.

De la mateixa opinió és Xavier Dilme, cap dels serveis d’informació de l’Hospital, que es mostra molt satisfet amb el nou CPD, tant pel procés d’instal·lació com pel resultat final obtingut. “Ha estat una feina extremadament professional, en la qual hem trobat gran predisposició per part d’Indigo per adaptar-se tant al temps previst d’execució com a les necessitats del projecte. El resultat és extraordinari, amb el nou CPD hem millorat notablement la nostra operativitat i ja hem pogut comprovar tant la seva funcionalitat com el sistema d’alarmes, i hem obtingut una resposta immediata de l’empresa, fins i tot fora del’horari laboral”.

L’Hospital d’Olot i Comarca
Modern, funcional, altament equipat i totalment adaptat a les noves directrius hospitalàries, el nou edifici de l’hospital va quedar plenament operatiu a mitjans de novembre. El centre, amb una superfície de més de 27.000 m2, tres vegades més gran que l’anterior i amb capacitat ara per donar servei a 60.000 persones, incorpora a mésmillores assistencials importants. El procés de trasllat i mutació de dades es va dur a terme de manera ràpida i efectiva i amb una gran serietat i professionalitat per ambdues parts. “La feina del client ha estat espectacular. Hem aconseguit traslladar un hospitalsencer amb el que això comporta: malalts, infermers, lliteres, nous protocols, modificació desistemes… i tot aquest canvi està suportat pel CPD que hem implementat”, destaca Adrián Russo.