Ja està en marxa la unitat mòbil que realitzarà una vigilància de la contaminació atmosfèrica a l’Avinguda Sant Jordi

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dilluns, s’ha instal·lat a Olot una unitat mòbil per realitzar una campanya de vigilància de la contaminació atmosfèrica.

Estarà situada a l’Avinguda de Sant Jordi, per un període aproximat de 2 mesos, i respon a la demanda que l’Ajuntament d’Olot va realitzar a la Generalitat; tal com es va acordar en les trobades mantingudes amb els representants de la Plataforma ‘No és un vial, és un carrer’.

Les unitats mòbils són vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques. Permeten fer campanyes de mesuraments directes dels nivells de qualitat de l’aire en llocs on no hi ha vigilància de la xarxa. Les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica mesuren els nivells de concentració a l’aire dels diferents contaminants que respirem, és a dir, els nivells d’immissió.

Permeten vigilar la qualitat de l’aire en un indret i un temps determinats, per poder emprendre així les mesures necessàries per millorar-la. També permeten mesurar en continu els principals contaminants atmosfèrics i veure en quines condicions meteorològiques es donen.

La unitat mòbil consta d’un vehicle tipus furgó de 5,8 m de llarg, 1,7 m d’ample i 2,1 m d’alt. Els analitzadors automàtics permeten obtenir mesuraments en temps real de diòxid de sofre, òxids de nitrogen, ozó, sulfur d’hidrogen, monòxid de carboni, entre altres contaminants. La unitat permet captar una mostra, que posteriorment ha de ser analitzada en un laboratori i també disposa d’una estació meteorològica completa per també incloure-hi la mesura de la velocitat del vent, la humitat relativa, la precipitació o la pressió atmosfèrica.

A través dels seus analitzadors automàtics i manuals la unitat recopila un munt de dades que permeten l’elaboració d’estudis d’impacte d’emissions atmosfèriques, qualificacions del grau de contaminació en un indret i temps determinats així com dades per auditories, estudis i el foment de l’educació ambiental.

Info i foto: Ajunt. Olot