Ja s’ha fet efectiva l’adquisició de la fàbrica Pere Vila per part de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va aprovar en el ple del 14 de maig l’adquisició de la fàbrica ‘Can Lics’ propietat de Pere Vila, una antiga fàbrica paperera del municipi situada a la llera del riu Fluvià.

L’immoble, que s’adquireix per un import de 650.000 euros, està situat al Carrer Santa Magdalena del nucli antic de Sant Joan les Fonts. Es tracta d’un espai que resultarà molt útil per al servei i ús municipal. L’import es pagarà durant un període de quatre anys, a raó de 162.500 euros anuals, amb unes condicions molt favorables. Una adquisició que s’emmarca dins la voluntat del consistori de desenvolupar les unitats d’actuació d’aquest sector i seguir treballant dins el marc del Pla Especial del Nucli Antic, que va ser aprovat l’any 2011, per revitalitzar i donar la importància que es mereix aquest sector.

El Planejament vigent en aquest sector preveu un espai lliure al llindar nord de l’Estada Juvinyà per realçar aquesta edificació, declarada com a bé d’interès cultural nacional. Aquesta futura zona verda forma part de la finca de la fàbrica ‘Can Lics’, i és per això que calia la seva adquisició per incloure-la com a espai lliure (clau ZV) al voltant de l’Estada Juvinyà. L’adquisició d’aquest edifici industrial, amb la nova reordenació prevista al planejament, permetrà la regeneració del nucli antic, mantenint al mateix temps, una part dels edificis restaurats de la fàbrica actual, de gran valor pel seu interès arquitectònic i històric.

El dia 10 de juliol es va signar l’escriptura de la compra-venda de la finca i el passat dijous, 19 de juliol, es va fer efectiva l’entrega de claus per part del Sr. Pere Vila.

Info i foto: Ajunt. Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics: