Jo me’n faig responsable de la part que em toca com a autor que en sóc

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per Àngel Moliner

Vull manifestar-vos que, me’n faig responsable, com a autor que en sóc, de la part que em toca d’aquest munt de desqualificacions i d’opinions manipulades, interessades i del tot inexactes segons els Srs. Josep Aulines i Jordi Salvador aparegudes a les xarxes socials o lliurades personalment a socis amics i coneguts. Opinions potser inexactes. Potser fins i tot errònies, però mai conscientment malintencionades.

Aclarir-vos que mai he dubtat de la legitimitat del President i la Junta, escollits democràticament, per i com a representants de la veu del soci en assemblea; ni de la capacitat de treball del President, i encara menys del seu dot per “mano i ordeno”, sense escoltar ningú, i per decidir temes de rellevància, que ell no ha de decidir. Si no posar en coneixement dels socis per a la seva aprovació.

Qui és ell i la seva Junta per encomanar, escollir, decidir i pagar un projecte milionari per un modest Club com el nostre? Un projecte de prop de set milions d’euros, el no pagament del qual podria fer naufragar la piscina amb tots els socis dins.

La ja oblidada assemblea de Turín, no portada a terme per la incapacitat del local per encabir tants enfadats socis, no va provocar la retirada de la derrama, ni molt menys la lògica dimissió del President i la Junta. Però, sí el seu compromís a celebrar-la novament en un espai curt de temps i en un local més adient.

Han esperat anys a què les turbulentes aigües esdevinguessin una oblidadissa bassa d’oli, per tornar a la càrrega, però aquest cop, amb un eficient assessorament tècnic, psicològic i publicitari -del qual ens agradaria saber-ne el cost- per tal d’aconseguir el seu propòsit: porta a terme el seu projecte.

Per al pagament de les obres, de la derrama en feren una quota mensual per obres durant un llarg període de temps en què pagar el seu finançament, temps en el qual podrien sorgir un munt de circumstàncies adverses per al seu pagament; a l’empresa constructora li demanen un altre finançament difícilment assumible per cap empresa de construcció local, i també, perquè no dir-ho, varen obtenir una generosa subvenció per part de la Generalitat.

Durant la campanya varen posar tota la carn a l’olla per fer venir salivera al soci, mostrant-la reiteradament en la més bella safata per tots els mitjans de comunicació, haguts i per haver. Varen matxucar el projecte en el cap dels socis, en grupets de clausura a l’hora del rés del capvespre i, fins i tot, en blanques i punxegudes tendes a peu d’urnes, en una mal anomenada assemblea, escarni, burla i mofa per la negada llibertat d’expressió pública dels pros i els contres de qualsevol soci. Una assemblea en què el finançament era, i havia de ser, l’únic punt de l’ordre del dia a ser discutit i després votat. I no la propaganda com en feren del projecte el President i la Junta.

Unes votacions que estaven segurs de guanyar, i celebrar amb el cava pagat i posat en fresc. Però, en les que es quedaren curts, per les silenciades -pels mitjans de comunicació locals- veus contràries que s’escamparen arreu per xarxes socials i fulls volants lliurats personalment en pròpia mà i evitaren la majoria necessària per a l’aprovació de la proposta del finançament del projecte.

Ara que voleu, que després de tants entrebancs i joc brut, els del No us traiem del cul de sac, on us ha ficat el vostre president i la seva Junta, donant-vos la solució als vostres problemes.

De debò temeu que caiguin els edificis, les instal·lacions i es buidin les piscines després de tants anys de no fer-hi res. No us preocupeu, aguantaran molt més del que vosaltres desitjàveu, per tal d’enrunar-ho i fer-ho tot de nou.
Ara. Sabeu que és el que corre pressa?: La vostra dimissió, per deixar pas a una nova Junta que de moment arregli, millori o faci de nou el que calgui i sigui necessari. Sense grans projectes, ni derrames, ni quotes per obres, que el que si aconsegueixen, segur i sempre, és perjudicar el Club, pel munt de socis que es donen de baixa.