Jordà: ‘Els pressupostos generals són ridículs per les comarques gironines i pel Ripollès’

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Diputada d’ERC al Congrés espanyol, Teresa Jordà, la Presidenta Comarcal del Ripollès, Carme Freixa i el Regidor santjoaní i responsable d’Acció Política de la Comarcal, Sergi Albrich, van fer una valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2016.

1441106767

La diputada republicana, davant de l’estació de tren de la capital ripollesa, va titllar els comptes del 2016 de frau i estafa i els va catalogar de “pressupostos ridículs”.

“L’Estat no és a Catalunya, tampoc a Comarques gironines i encara menys a la comarca del Ripollès” i va etzivar que malgrat que la inversió a Catalunya era d’un 10’7%, les xifres queden encara molt lluny del què contemplava la disposició addicional tercera de l’Estatut, que no és altre cosa que Catalunya rebi en inversions el mateix que aporta al PIB espanyol, que és aproximadament un 19%.

Pel què fa a les comarques gironines, els republicans varen parlar de “dèficits històrics” i van criticar de valent que el percentatge d’execució dels Pressupostos anteriors és baixíssim.

Van fer un esment especial al 22% menys de pressupost de la N-2 , entenent que aquesta era una infraestructura vital no només pel territori gironí sinó també per la resta del país i pel propi Estat espanyol. “No hi ha inversions en el teixit productiu” va afirmar la diputada.

Finalment van parlar de la Comarca del Ripollès, on la crítica va ser absolutament dura. Les inversions en aquesta comarca baixen un 80% respecte els pressupostos del 2012. La inversió és només d’un 1 milió d’euros pel conjunt del territori.

Aquesta vegada no hi ha ni un sol euro per la línia de tren, una infraestructura de 1er ordre no només per la comarca sinó també pel país, cal recordar que aquesta línia és internacional (Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà- la Tor de Querol).

Pel què fa a infraestructures viàries tampoc hi ha cap partida significativa que encarrili, si més no, a començar alguna de les prioritats consensuades al Ripollès entre tots els agents econòmics ( Túnel de Toses, Variant de Ribes de Freser, Variant de St. Joan de les Abadesses, Variant nord de Ripoll, seguretat a la N-260 etc…)

És per tot això que ERC ha presentat més de 20 esmenes en aquests Pressupostos que segons Teresa Jordà .” Han de ser si o si els últims que l’estat Espanyol decideixi per Catalunya”.