Jordi Espadalé oferirà una xerrada sobre la Guerra de Successió a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Patronat d’Estudis Històrics ofereix un cicle de xerrades per commemorar el Tricentenari de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha programat una d’aquestes conferències per al proper dissabte 11 d’octubre a les sis de la tarda a la Sala de Plens.

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Espadalé i tractarà sobre “La Guerra de Successió, els fets del 1.714”. S’exposaran els precedents històrics i les causes que van portar a aquesta guerra d’abast europeu, en la qual Catalunya s’hi va veure involucrada amb conseqüències molt negatives per la nació, significant la pèrdua de les institucions de govern, constitucions i altres drets catalans. S’incidirà en la situació de la guerra a la Garrotxa i concretament a Sant Joan les Fonts.

Jordi Espadalé Vergés, ponent de la xerrada, és mestre i professor de secundària en l’especialitat de psicopedagogia, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Girona. Ha exercit com a docent al Col·legi Pive de Tona, l’escola Joan Maragall de Santa Pau, el Camp d’Aprenentatge de la Garrotxa i en els darrers 12 anys a l’Institut Bosc de la Coma fins a la seva jubilació l’estiu passat. També és membre de les juntes del Col•lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i darrerament de Càritas Garrotxa, donant classes de català a famílies immigrants.

00101102014