Vídeo: Jordi Teis rebrà les Ales a la Cultura aquest dissabte

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, lliurarà aquest dissabte a Jordi Teis les Ales a la Cultura en un acte que se celebrarà a Can Trincheria. Neus Asin llegirà una glossa dedicada a Teis, director de l’olot.doc. Amb aquest guardó, materialitzat en una joia en forma d’ala, la ciutat agraeix, reconeix i anima a continuar una tasca dedicada al foment de la cultura.

[vimeo]https://vimeo.com/92911012[/vimeo]

Teis va fundar la Mostra Internacional de Documentals d’Olot, i des del primer dia n’ha estat el director, a part d’haver col•laborat en múltiples projectes i en mitjans de comunicació per a la difusió del setè art.

Nascut a Barcelona el 18 de gener de 1958, està casat i té dos fills. Després de cursos dos anys d’Arquitectura, va realitzar diversos estudis de guió radiofònic i cinematogràfic, de crítica cinematogràfica i d’organizació d’esdeveniments relacionats amb el setè art.

L’any 1982 arriba a Olot. Un parell d’anys després, i arran d’haver entrat a formar part del grup d’espectacles infantils Rialles, va iniciar les seves experiències en el món de la comunicació, escrivint els guions d’un programa titulat “El sarau de les nou” que després va ser “El sarau de les 12”, una experiència que va durar tres temporades i que s’emetia per Ràdio Olot, els dissabtes al matí.

També per aquelles dates va encetar un seguit de col·laboracions a la mateixa emissora, dins del programa “Ona Llaona”, dirigit i presentat per M. Àngels Llaona. També es va presentar al concurs de guions radiofònics dramàtics de Ràdio Associació de Catalunya, on va obtenir un segon i tercer lloc en les dues primeres edicions. El guió “Bitllet de tornada a Breeskens” es va emetre per Catalunya Ràdio, després se’n va fer una adaptació a Ràdio Olot i anys després a Radio Girona de la Cadena Ser.

L’any 1986 i fins dues temporades després va realitza, escriure i presentar el programa nocturn “La clau, el pany, el duro i la ràdio per un tubo”, amb Pep Jové, un magazine d’entreteniment realitzat en directe els dijous a la nit.

Va arribar a Ràdio Girona a principis dels 90, on va iniciar un seguit de col•laboracions en magazines culturals amb seccions de curiositats com “Tot explota, be pel cap o per la pota” i d’altres relacionats amb el món del cinema i la història. També va formar part del quadre de veus de Ràdio Girona i amb ells va gravar un seguit d’obres teatrals, algunes de les quals va escriure ell mateix, que es van radiar per aquesta emissora. L’any 1988, amb programa propi, va escriure i presentar “Servei a domicili”, més tard “Estació de servei”, un espai on es repassava la historia del segle XX posant especial accent en el món del jazz i del setè art. Li segueixen un parell de programes més, dedicats exclusivament a aquests gèneres : el cinema i la música de jazz.

A finals dels noranta, va tornar a Ràdio Olot on va fer alguna col•laboració esporàdica. Quan es produeix la inauguració de la programació regular de OTV, la televisió de la Garrotxa, va escriure i presentar amb Neus Asin unes petites col•laboracions dins del MAC, magazine cultural de la cadena, amb informació cinematogràfica. L’any 2001 i arran de la inuguració dels nous cinemes a Olot, se’ls va proposar tenir programa propi. I ho van fer al llarg de tres temporades amb el programa ”Freedonia” magazine setmanal sobre el setè art.

Aquell mateix any, a la ràdio i també amb Neus Asin, va néixer el programa “Sessió contínua”, també de cinema, amb periodicitat setmanal i que encara avui s’emet els divendres i els diumenges.

Davant l’aniversari del naixement de l’emissora de la ciutat, l’any 2001 va escriure, produir i presentar el programa “50 anys de ràdio”, que al llarg de tot un any va explicar el mig segle de vida de Ràdio Olot.

El desembre de l’any 2005, va convocar un seguit de ciutadans per a proposar-los organitzar una Mostra de cinema a Olot, concretament dins del gènere dels documentals i el mes de març de l’any següent, el 2006, se’n va celebrar la primera edició.

En els darrers anys ha format part de diversos jurats en diferents Festivals de Cinema a Girona, Vidreres, Cassà de la Selva,… també ha col•laborat en mitjans de premsa amb temes relacionats amb el cinema i el món de la comunicació en general.

Actualment escriu i presenta “Sessió contínua” a Ràdio Olot, i dirigeix la Mostra Internacional de Documentals olot.doc que enguany ha celebrat la seva novena edició.

20140525.Teis