Jornada festiva en benefici de Sant Aniol d’Aguja

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat diumenge dia 26 d’abril s’ha celebrat una jornada festiva i cultural al poble Montagut. A dos quarts de 12 del migdia i a l’església del mateix poble hi ha hagut un concert a càrrec del COR PAÍS MEU, una formació polifònica que va néixer l’any 2009 i que és hereva del Cor de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La dirigeix Ramon Manent. Actuen sense direcció aparent i el seu treball es basa en el repertori tradicional i popular. L’actuació que han presentat es tracta d’una rondalla menorquina que porta per títol: La rondalla de sa núvia d’Algendar. Una representació que combina el cant coral amb la recitació de la mateixa rondalla. El públic assistent, que gairebé ha omplert el temple, ha quedat ben satisfet de veure un espectacle tan original i en un marc tan bonic com és el romànic de l’església de Montagut.Com a introducció al concert en Quim Oliver, president dels Amics de Sant Aniol, ha explicat el que s’ha aconseguit a Sant Aniol i el que es té previst pel 2014. Ha destacat que el fet d’haver realitzat la primera fase de les obres a l’any 2013 ha estat molt important perquè vol dir que s’ha demostrat que el que semblava un projecte utòpic ha començat a ser una realitat. S’ha decidit que a Sant Aniol no hi haurà ruïna si no que , en un futur , lluirà de manera digne al servei dels visitants d’aquell indret.

concert del COR PAÍS MEU  a l'església de Montagut

Tot seguit i en el Casal Cultural s’ha dut a terme un dinar popular. El menú l’han preparat veïns i veïnes del poble i cal destacar el tast de diferents rostits que han cuinat diverses dones, cadascuna a casa seva. La col·lecció de cassoles feia molta patxoca ja que en el dinar s’hi han assegut 114 persones. Ha completat la menja ;amanides, embotit casolà, postres, cafè i ratafia. La sobretaula s’ha allargat i , petits i grans han acabat cantant un rosari de cançons populars que han engrescat a tothom. S’ha dedicat una cançó en petit homenatge a dues persones assistents molt vinculades a Sant Aniol. La Maria Vila, de 82 anys, veïna de Montagut i que va viure al molí de Sant Aniol i a en Joan Surroca, de 83 anys i membre del Centre Excursionista de Banyoles que va treballar voluntàriament en la primera restauració del refugi de Sant Aniol i el manteniment del seu entorn.

vuit de les deu voluntàries que han cuinat el rostit. dues no han pogut assistir

La jornada ha estat organitzada pels Amics de Sant Aniol d’Aguja i hi han col·laborat la Parròquia de Montagut i l’Ajuntament de Montagut i Oix.. Tots els beneficis que s’hagin obtingut entre el concert i el dinar aniran destinats a la rehabilitació del refugi de Sant Aniol.

AMICS DE SANT ANIOL D’AGUJA

Comparteix-ho amb els teus amics: