Avui comença a Olot les Jornades Contra les Violències de Gèner

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui dimecres 25 de novembre, torna a ser necessari commemorar el dia internacional contra les violències de gènere. Tan de bo no fes falta, però malauradament els maltractaments cap a les dones encara ens acompanyen com una ombra que taca totes les edats, tots els grups, classes socials i procedències.

Per això, el col·lectiu feminista la Dalla i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa hem organitzat unes jornades per a visibilitzar el problema, reflexionar al seu voltant i assenyalar quins camins podem prendre per tallar d’arrel aquest tipus de situacions. Com a entitats sensibilitzades amb aqueta qüestió considerem que cal donar una passa més. Cal que deixem enrere els victimismes, la culpabilització de la dona i el discurs de la por, que sovint ens paralitza.

Conseqüentment, hem preparat un conjunt d’activitats per a poder treballar tots aquests aspectes:

En primer lloc, el dimecres 25 de novembre a les 19:00 a les escales de Sant Esteve, tindrà lloc una concentració, coorganitzada per les Alba, en la qual llegirem els nostres respectius manifestos, acompanyades musicalment per la cantautora Roser Rubió.

Seguidament, el divendres 27 de novembre a les 20:00 al local de la CNT d’Olot, podrem gaudir d’un cinefòrum moderat per una especialista en casos de violència masclista. Projectarem la pel.lícula de Tim Burton: Big Eyes, en la qual podrem identificar diversos tipus de violència: sobretot psicològica i estructural, sovint menys visibles que la física, però no per això menys importants. Un cop acabada la pel.lícula hi haurà debat i piscolabis per a tothom.

L’endemà, dissabte 28 de novembre, es realitzaran dos tallers. Un d’autodefensa emocional, a les 10:30, al local d’Entitats del carrer Proa, a càrrec del Col·lectiu Calidoscòpia. I un d’autodefensa física, al gimàs Magic Master d’Olot, a càrrec de Marta Plana, Lídia Maya i Anna Grabulosa. Els tallers, tenen places limitades, per això cal fer una inscripció prèvia, enviant un e-mail a: ladallafeminista@gmail.com.

Finalment, des del dia 25, i durant tot el cap de setmana, totes les olotines i olotins podràn contemplar un mapping amb imatges contra la violència de gènere que es projectarà des de Can Trinxeria a la barana de Sant Esteve. En aquesta mateixa línia, i com a homenatge a les dones assassinades als Països Catalans aquests 2015, farem un muntatge amb clavells vermells i pancartes a la Plaça Clarà d’Olot.