Jornades per la pau a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Consell de Cooperació organitza, del 10 al 14 de desembre, unes jornades sota el títol “Contra la indiferència i per les víctimes de totes les guerres: per la pau”. Consistiran en diferents activitats que tenen per objectiu conscienciar la població i fomentar la cultura de la pau.

Entre les diferents activitats hi haurà la xerrada “La banda ètica i el negoci de la guerra”, a càrrec de Jordi Calvo Rufanges, del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Justícia, un acte en el transcurs del qual també es presentarà l’Agenda Llatinoamericana 2015 (dimecres 10, 19 h, Orfeó Popular Olotí). El divendres 12, a partir de les 19 h, als Catòlics, s’ha programat un cinefòrum. Es projectarà el documental de denúncia a la situació dels nens soldat a Àfrica Aquel no era yo (2012). Seguidament s’obrirà al debat encapçalat per Pepe Beúnza, primer objector de consciència de l’Estat espanyol i Premi de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Daniel López, activista. El dissabte 13, de 10.30 a 15 h, a la plaça Campdenmàs, hi haurà diverses activitats: taller d’estampació de samarretes, música en directe, activitats infantils, etc., que culminaran amb la lectura d’un manifest. I el diumenge 14, a les 19 h, als Catòlics, es podrà gaudir del concert Arpa i Pau, a càrrec de Berta Puigdemasa i Roger Pera.

A més, des del dia 10 i fins a l’11 de gener, la Sala 15 acollirà l’exposició “En peu de pau” amb l’obra de diversos artistes que, al llarg de la seva trajectòria, han tractat l’antimilitarisme i la temàtica de la pau. Hi veurem representats els artistes Quim Domene, Anna Manel·la, Marcel Dalmau, Manu vb Tintoré, Mim Juncà, Enric Giralt, Mim Juncà, Miquel Plana i Dolors Rusiñol.