VÍDEO: Joventut presenta el nou Carnet Jove Municipal a set municipis catalans per potenciar el comerç local i fomentar-ne l’ús entre el jovent

Foto de la presentació del Carnet Jove Municipal
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, Palamós, la Seu d’Urgell i Agramunt inicien la captació d’avantatges en una fase pilot del nou projecte

La directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Vilalta, i el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han presentat aquest matí a l’Hospitalet de Llobregat el nou projecte del Carnet Jove: el Carnet Jove Municipal. Ho han fet acompanyats dels alcaldes i regidors dels set municipis catalans que participen en la fase pilot d’aquesta iniciativa: l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido; el tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials de l’Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar; la regidora de Joventut i Participació Ciutadana d’Amposta, Júlia Barberà; la segona tinenta d’alcalde de Palamós, Maria Puig; i el regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer.

El nou Carnet Jove Municipal té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat. D’aquesta manera, els Ajuntaments participants en el nou projecte contribuiran a captar nous avantatges entre els comerços i empreses locals a través d’un pla anual de captació i promocionant el Carnet Jove entre el jovent dels seus respectius municipis.

Durant la presentació, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha volgut fer èmfasi que precisament el Carnet Jove municipal donarà resposta al repte de connectar el Carnet Jove, popularment conegut, amb el món local, i especialment amb el comerç i serveis de proximitat. Aquest és un projecte innovador i de país, que ha de servir per vertebrar l’ús del carnet i per millorar els serveis cap al jovent.

Per la seva banda, el director general de l’ACJ, Cesc Poch, ha explicat que l’increment dels descomptes locals és una aposta de l’Agència Catalana de Joventut i a la vegada respon també a la pròpia demanda dels milers joves que van participar al llarg del 2017 en un procés participatiu, coincidint amb el 30è aniversari del Carnet. I que es complementa amb altres accions com la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

L’acte també ha comptat amb l’assistència del director del Centre d’Institucions de CaixaBank, Javier García Hornos, entitat col·laboradora del projecte.

Els àmbits prioritaris d’actuació per a afegir nous avantatges a nivell local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació). En la mateixa línia que el Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Així, es pretén que els joves titulars del Carnet Jove Municipal puguin trobar avantatges adaptats al seu moment vital en activitats i productes com per exemple de l’àmbit cultural o formatiu, en acadèmies d’idiomes, per a l’accés a les instal·lacions esportives, en articles de llibreries, de material informàtic, o en serveis de salut, entre d’altres.

Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet.

El Carnet Jove a nivell català disposa d’un elevat reconeixement social entre els joves, amb 549.992 titulars d’entre 12 i 30 anys i una penetració global entre la joventut catalana del 34% (un de cada tres joves catalans el tenen). Aquests joves poden gaudir actualment de més de 8.300 avantatges.

Comença la captació de més avantatges locals
Amb l’acte de presentació d’aquest matí s’inicia el procés de captació i manteniment d’avantatges per parts dels set ajuntaments adherits al Carnet Jove Municipal, en la seva fase de prova pilot. Aquest procés es farà en estreta col·laboració i supervisió de l’Agència Catalana de la Joventut, l’ens públic que gestiona el CJ. Està previst que a partir de l’octubre ja es comencin a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments [vegi’s la imatge adjunta], mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional.

Per després de l’estiu, també està previst que els consistoris iniciïn el pla de difusió del nou Carnet Jove Municipal entre els joves de les seves poblacions. A tancament del 2017, el nombre de titulars del CJ als municipis participants al projecte Carnet Jove Municipal, era el següent: L’Hospitalet de Llobregat, 17.564 joves; Cambrils, 2.512; Amposta, 1.713; Manlleu, 1.134; Palamós, 1.194; La Seu d’Urgell, 1.025; i Agramunt, 385.