Junts per Catalunya Olot traslladarà l’experiència dels PIAMs de nucli antic i Sant Miquel a tots els barris

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcaldable Pep Berga fa èmfasi en l’actuació en els que van néixer els anys 50 i 60, que han fet créixer la ciutat i que ara necessiten millores.

El projecte de govern municipal de Junts per Catalunya Olot per a les eleccions del 26 de maig recull “el compromís de l’equip de traslladar l’experiència dels Plans Integrals d’Actuació Municipal de Sant Miquel i el Nucli Antic a tots els barris de la ciutat”. L’alcaldable Pep Berga així ho ha destacat en la presentació de les principals propostes d’actuació a barris que aquest matí ha fet a la Plaça de Sant Pere Màrtir, acompanyat de Montse Torras i Jordi Güell (3 i 5 de la candidatura).

Pep Berga ha assenyalat que “el nostre compromís per estendre aquest model a tota la ciutat és ferm. Perquè és essencial comptar amb la participació dels veïns i veïnes per conèixer a fons les prioritats dels barris de la ciutat”.

L’alcaldable de Junts per Catalunya Olot ha explicat que el model contempla dues fases, “una primera de diagnosi participativa, per a la qual és imprescindible la implicació dels veïns i veïnes, comerços i tot el teixit associatiu vinculat al barri i amb un important suport tècnic d’acompanyament. La segona fase és la de determinació de les accions a realitzar”.

Pep Berga ha posat especial èmfasi en la necessària actuació “en aquells barris que van néixer els anys 50 i 60, de manera desordenada en la majoria de casos, que han fet créixer la ciutat i que ara presenten mancances que s’han de resoldre”. Berga ha dit que “és per això que necessitem diagnosticar tots aquests barris. Necessitem conèixer què s’ha de remodelar, reformar, quines actuacions són més urgents. I ho hem de fer de manera consensuada amb els veïns i veïnes que hi viuen.”

Pep Berga ha explicat que aquestes actuacions tindran continuïtat i en aquest sentit Jordi Güell ha anunciat que, a més de les accions que resultin dels PIAMs, es vol procedir a “la redacció d’un Pla de renovació de les infraestructures bàsiques de tots els barris de la ciutat”. Güell ha posat com a exemple millores en l’enllumenat, xarxa de clavegueram i la posada en funcionament del nou dipòsit d’aigua, entre d’altres.

Per altra banda, Montse Torras ha explicat que una altra de les propostes de Junts per Catalunya Olot en l’àmbit de Barris és “treballar en el desplegament d’un Pla de fibra òptica que permeti cobrir les zones sense cobertura de la ciutat, i també la millora de la cobertura de la telefonia mòbil”. Torras ha posat d’exemple el que s’ha fet a Sant Pere Màrtir i l’actuació que s’ha iniciat a Batet.