Juntsxolot / ERC Olot presenta un nou espai de reflexió a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Catalunya es troba immersa en una etapa de transició construcció i definició del que volem que sigui el nou país. Un estat independent.

Aquest nou país ha d’afrontar reptes de futur que requereixen parar-se un moment i debatre i reflexionar on estem i cap a on volem anar. Les ciutats també han de fer aquest procés, també han de debatre sobre els temes claus que han de ser les bases del futur del nou País des del món municipal.

Presentació Fòrum #NouPaís
Una imatge de la presentació del FÒRUM #NOUPAÍS

Per aquest motiu hem creat el Fòrum #NouPaís, un nou espai de debat a Olot. Ens trobem a l’inici d’un procés constituent que ha definir com volem com a ciutadans que sigui el lloc on vivim.

Aquest primera edició del 2016 va dirigida a parlar dels reptes que com a ciutat tenim ara mateix sobre la taula i que requereixen un debat urgent. La nova llei de Transparència que ha entrat en funcionament l’1 de gener de 2016, com ens afecta com a ciutadans en relació a les nostres institucions i com els hi po dem demanar que rendeixin comptes obrirà aquest primer cicle que portarà per títol “ LA CIUTAT A DEBAT”.

Hem escollit aquest tema per començar el cicle per què creiem en la idea de rendir comptes als ciutadans per part dels governants i en la necessitat de treballar d’una manera diferent, col·laborativa i oberta, d’acord amb els requeriments dels nous temps.

Això farà que tinguem uns ciutadans més compromesos amb la ciutat i amb el país, conscients del que poden aportar, i també del que poden reclamar. Així mateix, val la pena destacar que si s’obren les dades (que mai són dades personals, que quedi clar) hi ha oportunitats de negoci per a empreses privades, que poden fer per exemple, aplicacions útils per als ciutadans, com ja s’ha demostrat amb nombrosos exemples d’èxit en països que estan més avançats en Open Data.

La primera xerrada serà el proper dissabte 30 de gener a les 11:30h a l’Orfeó Popular Olotí amb Marc Garriga, expert en Govern Obert. Marc Garriga (@mgarrigap) és enginyer informàtic per la UPC i llicenciat en Investigació i tècniques de mercat (Màrqueting) per la UOC. És un expert en Open Data que ha participat en nombroses iniciatives d’aquest àmbit. A mitjans del 2012 va crear l’empresa desideDatum Data Company, centrada en donar serveis relacionats amb la gestió de dades com per exemple assessorament en EPSI Platform (el servei de la Comissió Europea per la divulgació i promoció de la reutilització de la informació públic a Europa) o en el desenvolupament de la futura plataforma Smart City de l’Ajuntament de Barcelona.

És un activista pro sector públic, pro transparència, pro Govern Obert, i pro Societat en Xarxa. Entre d’altres és fundador i membre de la primera junta del grup espanyol de la Open Knowledge Foundation Network.

Aquest debats seran bimensuals i oberts a tothom i comptaran amb especialistes de primer nivell en el seu camp sobre temes d’actualitat de la ciutat d’Olot pel 2016 en àmbits com el patrimoni natural, la cultura o la salut.