Koalanú guanya la semifinal del Destaca’t d’Olot i competirà aquest dissabte a la final amb Eleusis i Kontrovèrsia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Miquel del Roig actuarà com a artista padrí del concurs de grups novells en la final que se celebrarà dissabte 18 de maig al Parc Central de Girona

Foto: koalanú

El grup figuerenc Koalanú es va convertir divendres en el tercer finalista del concurs de grups novells Destaca’t, el Música Jove de Comarques Gironines. Amb un estil entre el rock i el reggae, la banda figuerenca va imposar-se als gironins Bakus i al grup de Lloret de Mar, Maria Dolors. La semifinal es va celebrar el passat divendres al Liquid Club d’Olot, tot i que estava prevista pel 20 d’abril. En aquella ocasió, l’organització va decidir ajornar-la sumant-se als tres dies de dol decretats per l’ajuntament en motiu d’un feminicidi a la ciutat.

A la final, que se celebrarà el proper dissabte 18 de maig a partir de les 20.30h al Parc Central de Girona, Koalanú competiran contra el rock psicodèlic d’Eleusis i el grup de mestissatge Kontrovèrsia. Miquel del Roig també actuarà com a artista padrí d’aquesta 11a edició del concurs, que tancarà la nit amb PD’s Punxaires. La prèvia a la final començarà a les 19h, amb una batucada que anirà des de la plaça de l’1 d’octubre fins al Parc Central, on hi haurà servei de barra i sopar a partir de les 19:30h.

El guanyador de la final es classificarà per la final nacional del concurs Música Jove, que se celebrarà a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove, on competiran amb els guanyadors de la resta de concursos territorials que conformen el Música Jove. El guanyador del Música Jove obrirà l’escenari gran de l’Acampada Jove 2020. A més, el guanyador del Destaca’t guanyarà l’oportunitat de tocar com a teloner d’un grup de referència a la Sala La Mirona.

Grups finalistes del Destaca’t 2019:

Eleusis

Eleusis és una banda formada per joves de Girona. El nom del grup prové dels misteris eleusíacs de l’antiga Grècia, els quals es portaven a terme en dates marcades per a introduir la joventut d’Atenes als rituals religiosos òrfics de la ciutat mitjançant la dansa i la música. Eleusis busca emular l’esdeveniment mistèric des de l’any 2016, en el qual 3 estudiants de lletres es van ajuntar per a fer un grup musical i explorar el potencial de la música experimental, així com trobar nous sons. Abans del Destaca’t, portaven un total de 7 concerts i cançons 100% d’elaboració pròpia.

Kontrovèrsia

Són un grup novell que va començar fa uns quatre mesos i de moment porten tres concerts en diferents esdeveniments de Sant Feliu de Guíxols, com donacions de sang o el Dia de la Dona.

Koalanú

Després d’un any de descobriment i improvisacions, van aparèixer al món amb un EP, autofinançat i auto-produït, de 5 temes propis. Ballant entre el reggae i el rock s’han influenciat per l’indie-rock i rock-progressiu. Ara, acabats de sortir d’estudi amb un CD autofinançat, de 10 temes propis, comença la seva trajectòria de concerts, donant-li forma al directe i amb l’objectiu d’anar creixent mentre transmeten el seu missatge i la seva música, amb energia i autenticitat.