Kreedit, el camí emprès per 250 empreses per aconseguir més de 40 milions d’euros en finançament

Comparteix-ho amb els teus amics:

Unes 250 empreses han aconseguit més de 40 milions de finançament gràcies al suport de Kreedit, una assessoria impulsada per l’emprenedor Jordi Solé Tuyà que ajuda a petites i mitjanes empreses a rebre el beneplàcit dels bancs. “Aportem cultura financera per negociar amb les entitats i ajudem a afinar els límits i a quins bancs es pot anar a demanar diners per obtenir-ne la confiança”, explica Solé en una entrevista a l’ACN. El director de Kreedit considera que, molt sovint, les empreses poden estar desorientades quan van a demanar diners i això fa que els bancs hi vegin un risc elevat i, finalment, no els hi proveeixin cap producte de finançament. “Cal saber triar el producte adequat”, destaca.

Aconseguir finançament per a les empreses no és una missió impossible, però cal afinar bé la punteria per aconseguir demanar la quantitat correcta a l’entitat més oportuna. Aquesta és la recepta que proposa Kreedit, una empresa que des de fa quatre anys es dedica a ajudar a les empreses a aconseguir que els bancs els hi deixin diners. A banda de recerca de finançament, també assessora i planifica financerament a les companyies. Jordi Solé Tuyà, el seu director executiu, comenta en una entrevista a l’ACN que en algunes ocasions els crèdits es deneguen perquè l’empresa no sap argumentar-lo bé.

“Cal saber triar entre els molts productes que ofereixen les entitats bancàries i conèixer quins bancs estan predisposats a donar finançament a uns o altres sectors”, comenta Solé. Aquest emprenedor, que va ser director financer d’empreses industrials, va veure que la seva experiència podria servir per ajudar a moltes altres empreses. Per això, l’any 2010 va fundar Kreedit que, inicialment, es va ubicar a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès).

Solé Tuyà explica que en quatre anys ha treballat per més de 250 empreses a les que ha ajudat a obtenir finançament. En total, ha aixecat més de 40 milions d’euros que han servit per impulsar projectes a pimes mitjanes, que facturen entre 1 i 40 milions anuals. “Nosaltres coneixem els detalls de cada banc per ajudar a les empreses”, relata, al mateix temps que explica que Kreedit té relació amb una trentena d’entitats bancàries ja que “n’existeixen moltes però que potser la gent no les coneix o només truquen a les portes de les més grans”.

Les claus per obtenir finançament

Per a Jordi Solé hi ha quatre premisses sobre les quals treballa perquè les empreses que contracten els seus serveis tinguin èxit a i aconsegueixin el finançament. “Aportem una cultura financera per negociar amb l’entitat que fa que parlem el mateix llenguatge que ella” perquè el banc i l’empresa s’entenguin. D’altra banda, també ajuden a les empreses a “determinar el límit de finançament necessari i el límit que poden obtenir de cadascuna de les entitats”, detalla ja que “és important afinar en això”.

El CEO de Kreedit observa, sovint, que “les empreses sol·liciten uns productes de finançament que les entitats perceben amb molt de risc i, en canvi, han de ser capaces de sol·licitar productes que donin més probabilitats d’obtenir el finançament”. També assenyala que hi ha bancs que volen ajudar a exportacions a determinats països o a sectors específics. “Nosaltres augmentem les probabilitats i ho estem demostrant”, celebra Solé que constantment amplia la seva cartera de clients.

Durant el 2014 Kreedit ha aconseguit més 11,2 milions en línies de finançament bancari pels seus clients, un 25% més que l’any anterior. Tot i això, Jordi Solé creu que “malgrat s’apunti una recuperació de l’economia, el crèdit encara no arriba a les empreses fàcilment”.